PRESUDA!

NOKAUTIRAO KAPITENA BOSNE, PA OSUĐEN NA 10 MESECI USLOVNO: Krvnički mu slomio vilicu, košarkaš sad mora da PLATI!

Autor Nebojša Marković

Senegalac Bubakar Ture osuđen je zbog napada na utakmici, kada je udario Miralema Halilovića.

Izvor: Twitter/@Cyril_CMCH/Printscreen

Košarkaški reprezentativac Senegala Bubakar Ture osuđen je na 10 meseci zatvora uslovno, zbog toga što je prošle godine slomio vilicu kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miralemu Haliloviću.

Događaj koji je u januaru 2021. šokirao svet košarke, dobio je svoj epilog, pošto je Ture konačno dobio uslovnu kaznu zatvora, ali i novčanu kaznu koju će morati da plati.

Ture je u utakmici prvenstva Francuske između Roana i Metropolitanka u akciji bez lopte šakom brutalno udario Halilovića, a tom prilikom mu je slomio vilicu. Kapiten selekcije BiH je tek nakon nekoliko sekundi shvatio šta mu se dogodilo, da bi naknadno bilo ustanovljeno da je doživeo frakturu vilice.

Zbog ove povrede, Halilović je morao da provede nekoliko meseci van terena, pa je odsustvovao sa mečeva i svog kluba i reprezentacije. Konačno, sud u Roanu je doneo odluku, po kojoj je Ture osuđen na 10 meseci zatvora uslovno. Moraće da plati 2.500 evra zbog sramnog poteza, dok će Metropolitanu isplatiti 40.000 evra.

Inače, Ture nije bio na saslušanju i nije ga zastupao advokat. Ovo nije jedina kazna koju je Senegalac dobio, pošto je prošle sezone odradio suspenziju od 10 utakmica nakon incidenta. Prošlog leta je napravio transfer, kada je prešao u redove turske Burse. Evo kako je izgledao taj potez Turea prošle godine: