Košarka

EVROLIGA SAMO NA JEDNOM MESTU, A ZVEZDA I PARTIZAN TU JURE PRVE POBEDE: Žoca brine odbrana, a Jovanovića Radonjić!

Izvor Promo

Crvena zvezda i Partizan jure prve pobede u Evroligi, a evo svega što treba da znate o dva meča večitih u drugom kolu – od toga ko nedostaje i ko su rivali, do toga kako samo uz SBB i Sport klub možete da ispratite oba meča uživo.

Izvor: MN Press

Evroliga je krenula, a Srbija će u četvrtak i petak čekati svoju prvu pobedu u ovom takmičenju. Crvena zvezda i Partizan zajedno brane čast naše zemlje u evropskoj košarkaškoj eliti, ali su nažalost na gostovanjima u prvom kolu glatko poraženi. Crveno-beli su se držali 30 minuta protiv aktuelnog šampiona Evrope Efesa, da bi u poslednjih desetak minuta potpuno pali i ostali pre svega bez napadačke ideje. Sa druge strane crno-beli su jako loše krenuli u duelu sa Albom iz Berlina i nakon što su Nemci napravili uvodnu prednost ekipa Željka Obradovića nije mogla da se vrati u meč.

Zvezda u "Pioniru" dočekuje ekipu Panatinaikosa koju sa klupe vodi doskorašnji strateg crveno-belih i najtrofejniji trener u istoriji kluba Dejan Radonjić, a meč se igra u četvrtak od 19 časova. Sa druge strane Partizan će i drugo kolo zaredom biti gost, ovoga puta u Vitoriji gde će u petka od 20:30 Baskonija dočekati crno-bele.

Oba meča će moći da se prate isključivo uz SBB na kanalima Sport kluba. Program vezan za meč Crvene zvezde sa Panatinaikosom kreće u četvrtak od 18 časova na Sport klubu 1, dok sam prenos počinje od 19:00, dok je u petak studio vezan za meč Partizana zakazan za 18:30, a sama utakmica počinje od 20:30.

CRVENA ZVEZDA ODMAH NA RADONJIĆA!
Raspored je hteo da se Crvena zvezda bukvalno odmah sastane sa najtrofejnijim trenerom u svojoj istoriji. Dejan Radonjić sa Panatinaikosom dolazi na mesto svojih najvećih uspeha u "Pionir" gde će i njegovi "zeleni" juriti prvu pobedu.

PAO je u prvom kolu tesno poražen na svom terenu od Real Madrida 68:71, a na ovom meču ne mogu da računaju na još jednog bivšeg crveno-belog Nejta Voltersa koji zbog povrede još nije debitovao za tim iz Atine. Još veći problem za Radonjića je to što je pod znakom pitanja Derik Vilijams.

"Imaju snažne igrače u reketu poput Bena Bentila i Hasana Martina, doveli su i Miroslava Raduljicu, dok je Luka Mitrović takođe jedna od opcija pod košem. Dobri igrači su na bekovskim pozicijama, neki su već dugo zajedno. Moramo da budemo fokusirani na dešavanja na parketu, jer će na tribinama vladati 'vrela' atmosfera. Posebno moramo da budemo bolji u napadu", rekao je Radonjić pred ovaj meč.

Što se Crvene zvezde tiče neće novi šef struke Vladimir Jovanović ponovo moći da računa na povređene Nemanju Nedovića i Ognjena Dobrića koji su van tima zbog problema sa povredama od početka sezone.

PARTIZAN OPET U GOSTIMA!
Nakon teškog i neuspešnog gostovanja Albi kojim se Partizan posle devet godina odsustva vratio u evropsku elitu, Željko Obradović želi pobedu, dok je Baskonija odlično počela pobedom nad Valensijom na startu.

"Odigrali su izvanrednu utakmicu na startu Evrolgie protiv Valensije, skautirali smo i tja meč i utakmice u španskom prvenstvu. Izgubili su od Tenerifea, mada su faktički imali dobijen meč. Naša želja i ambicija je da igrmao bolje nego protiv Albe. Sve počinje od obrane, moramo u tom segmentu da budemo agresivniji. Tu sve počinje i tu se završava", rekao je Obradović pred ovaj meč.

On takođe ima kadrovske probleme, koje neće skoro rešiti. Alen Smailagić i Aleksa Avramović se verovatno neće vraćati u tim do 2023. godine, dok sa druge strane nema povređenih, a trener Đoan Penaroja najviše će se oslanjati na Majka Kotsara i Rokasa Gedraitisa koji su stubovi tima ove sezone.

KAKO GLEDATI MEČEVE?
Evroliga je tek krenula, ali "večiti" hoće što pre da uhvate dobru formu i da zaređaju pobede kako bi bili konkurentni i kako bi mogli da se nadaju onome što srpska košarka odavno čeka – plasmanu u Top 8 Evrolige!

Dok čekamo mečeve u četvrtak (19:00 Sport klub 1) i petak (22:30 Sport klub 1) svi koji žele da postanu SBB korisnici ukoliko se do kraja oktobra odluče za EON pakete sa internetom, televizijom i telefonijom, prvih 12 meseci plaćaju ceo paket sa sve tri usluge po ceni televizije već od 1.499 dinara. Najbržih 1.000 korisnika EON Light paketa, dobiće i EON Smart Box bez dodatnih troškova.

Evroliga je počela, a sada je krajnje vreme da srpski timovi krenu da ređaju i pobede!

Tagovi