SRBI U NBA

BOGDAN NE IGRA, IMA "NOVI POSAO" U ATLANTI: Jović i Bobi bez minuta, Pokuševski opet starter!(VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Prethodne noći trebalo je da čak petorica srpskih košarkaša zaigraju na NBA parketima, ali su trojica bila bez minuta.

Izvor: Twitter/HawksOnBally/Screenshot

Vratila se NBA liga, ali prethodne noći samo dvojica od petorice naših igrača čiji su timovi igrali su i izlazili na parket. Videli smo kako je Nikola Jokić odigrao nervozno u dresu Denvera, dok je pored njega još samo Aleksej Pokuševski dobio minute. Mladi košarkaš Oklahome bio je starter u svom timu u porazu od Minesote (115:108) i doprineo je sa 11 poena, sedam skokova i tri asitencije, nagovestivši time da ga ove sezone možda čeka i veća uloga...

Što se tiče Bogdana Bogdanovića, Nikole Jovića i Bobana Marjanovića, moraćemo još neko vreme da sačekamo da vidimo šta su treneri Atlante, Majamija i Hjustona spremili za njih u takmičarskoj 2022/23.

Tako nakon vrhunske predsezone mladog srpskog košarkaša Nikolu Jovića nismo videli sa minutima protiv Čikaga (108:116), dok je Boban Marjanović presedeo čitavu utakmicu na klupi novog kluba Hjustona na gostovanju Bogdanovoj Atlanti (117:107). Za tim Houksa nije igrao Bogdanović pošto i dalje leči povredu zbog koje je propustio Eurobasket, u njegovom klubu ne žure i daju mu prostora posle operacije, tako da se na meču sa Rokitsima pojavio u novoj ulozi.

Bogdanović je komentarisao utakmicu svojih saigrača kao stručni konsultant, a uoči meča srdačno se pozdravio i sa Bobijem koga su takođe mučile povrede ovog leta.

Nadamo se da ćemo svu trojicu uskoro više videti na parketu...