"To je NBA"

PRIŠAO SAM MU I PITAO JEDNO, HTEO SAM DA MISLI O TOME: Cela NBA liga se pitala šta mu je rekao, Lilard otkrio sve!

Autor Mladen Šolak

Deandre Ejton promašio odlučujuća slobodna bacanja posle kratke provokacije Demijana Lilarda

Izvor: YouTube/BornReady Jones

Portland je pobedio Finiks posle produžetka 113:111 u sjajnom meču na početku NBA sezone, a utakmicu je obeležio sjajni lider Blejzersa Demijan Lilard, koji je ubacio 41 poen i u ključnim trenucima uspeo da dekoncentriše centra Sansa, Deandrea Ejtona. "Samo sam ga pitao 'Da li si ikad bio u ovoj situaciji?'. Hteo sam da razmisli o tome malo, a kada me je ignorisao, osetio sam da misli o tome", rekao je Lilard posle meča.

Sve se dogodilo u poslednjem minutu, kada je Lilard izjednačio rezultat na 111:111, a njegov saigrač Anferni Simons doneo vođstvo Blejzersima 113:111. Posle toga je centar Portlanda Jusuf Nurkić faulirao Ejtona, posle čega je Lilard odigrao psihološku igricu sa mladim centrom Finiksa. Promašio je posle toga prvo bacanje, a onda namerno i drugo, da bi njegov tim dobio šansu da izjednači. Ipak, od toga nije bilo ništa i u poslednjoj sekundi je Finiks ispustio ogromnu priliku.

"To je NBA liga. Ti momci pokušavaju da pobede, takođe i oni su profesionalci, tako da će biti takvih noći još", rekao je lider Sansa Devin Buker (33 poena), koji je na početku produžetka doveo svoj tim u vođstvo 109:106, ali ono ipak nije održano do kraja. Pogledajte Ejtonova slobodna bacanja i Lilardovu "igricu" sa rivalom:

Demijen Lilard i Deandre Ejton
Izvor: YouTube/BornReady Jones