IDEMOOOOOO

SAMO JOKIĆ MOŽE DA IZVEDE OVAKVU MAJSTORIJU! Srbina su ZATVORILI, nije bilo rešenja, a onda - MAGIJA! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić imao je fenomenalnu asistenciju protiv Oklahme.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić ponovo je imao potez koji je oduševio sve, zabeležio je asistenciju protiv Oklahome u svom stilu (122:117). U momentu kada je delovalo da se našao u bezizlaznoj situaciji i da bi mogao da izgubi loptu, on je pronašao saigrača koji je bio usamljen, a Kentavijus Kaldvel-Poup je pogodio trojku i tako na najbolji način nagradio Srbina za sjajan potez. Sve to se dogodilo pred kraj treće deonice.

U tom trenutku Jokić je dobio loptu na niskom postu. Majk Muskala mu je odmah prišao, onda je Tre Men odlučio da pomogne saigraču i da udvoji srpskog centra. Nikola je sve to primetio, napravio je jedan korak, spustio loptu, a onda poslao savršen pas za Poupa koji je sve to kaznio. Inače, neposredno pre ove asistencije komentatori Oklahome koji su prenosili utakmicu izneli su zanimljivo zapažanje. "Ne udvajaju Nikolu dovoljno na niskom postu, moraće to češće da rade", izgovorio je komentator. Da bi posle asistencije Jokića samo dodao kroz osmeh "Evo i zašto ga ne udvajaju".

Neverovatni Jokić je na utakmici protiv Oklahome stigao legendarnog Vilta Čembrlena po broju tripl-dabl učinaka u karijeri. Sada obojica imaju po 78 takvih mečeva. U trijumfu Nagetsa Nikola je imao još jednu noć za pamćenje - 19 poena, 16 askokova i 13 asistencija. Pokazao je svima po ko zna koji put zašto je dvostruki uzastopni MVP u NBA ligi. "Morate da 'čaprkate' po Jokićevom mozgu ponekad. Neće sam da dođe kod vas tek tako. Ako vidite nešto i hoćete da čujete objašnjenje, idite do njega. Trudim se da naučim što više od njega, jer on vaše pozicioniranje i kretanje na terenu zna verovatno bolje nego vi sami", rekao je Nikolin saigrač Kristijan Braun koji je meč završio sa devet poena.