PROMOCIJA

KSS OBRADOVAO MLADE KOŠARKAŠE, SJAJNA PROMOCIJA ZA BUDUĆNOST KOŠARKE: Dresove delili Smailagić, Šaranović i Katanić

Autor Nemanja Stanojčić

U organizaciji KSS održana je promocija za mlade košarkaše i košarkašice.

Izvor: Printscreen/Youtube/KSS

Svečana promocija juniorske, kadetske i ženske kadetske lige Srbije održana je ispred beogradske "Arene". U organizaciji košarkaškog saveza Srbije promociji su prisustvovali generalni sekeretar Zlatko Bolić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović i potpredsednik za žensku košarku Ana Joković. Dresove mladim košarkašiima i košarkašica delili su i košarkaš Partizana Alen Smailagić, mladi igrač FMP-a Nikola Šaranović i košarkašica Zvezde Aleksandra Katanić.

U ovim takmičenjima svaki region Srbije ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja su rasla iz godine u godinu, a lestvica u organiziciji liga se podiže svake godine. Tokom sezone, u svakoj od tri lige se odigra 132 utakmice u ligaškom delu takmičenja, nakon kojih sledi finalni turnir za prvaka. O tome je pričao i Dušan Projović.

"Zaista sam počastvovan i puno mi je srce kad vas sve vidim ovde na promociji lige, kao i svake godine. Želim da se zahvalim našim partnerima i sponzorima, kao i KSS-u. Tu su i naši reprezentativci Aleksandra Katanić, Alen Samilagić i Nikola Šaranović. Svi smo ovde zbog vas, da postanete bolji košarkaši, želja nam je da jednog dana svi zaigrate u ovoj velikoj Areni. Ovo obraćanje želim da završim rečima mladog Šaranovića u jednom intervjuu, da sanja da postane kapiten reprezentacije. Verujem da ćemo svi zajedno sa vama sanjati takve snove, da postanete kapiteni reprezentacije i pobednici svog života", rekao je Projović.

Promocija kadeta i juniora
Izvor: YouTube/KSS