OPA!

OVO NISTE ZNALI - KOŠARKAŠ PARTIZANA IMA BRATA KOJI IGRA U HRVATSKOJ! Ledej u Partizanu, a i on je u ABA ligi! (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Zek Ledej ima brata koji igra u Hrvatskoj.

Izvor: MN Press/Profimedia

Brat Zeka Ledeja (28) igra u ABA ligi! Mnogi ljubitelji košarke nisu znali da košarkaš Partizana ima brata, a kamoli da igra tu u regionu. Set Ledej (26) trenutno nosi dres hrvatske Gorice i takmiči se u ABA 2 ligi! Dakle, obojica braće Ledej su tu i igraju u regionalnom šampionatu, doduše u dva različita takmičenja, ali su tu. Ukoliko kojim slučajem Gorica izbori plasman u jače takmičenje, možda bi dogodine mogli da budu i rivali na parketu.

Zek je rođen 1994. godine, a Set je dve godine mlađi. Obojica pokrivaju istu poziciju, krilnog centra, ali mogu da igraju i na centarskom mestu. O Zeku se već mnogo toga zna i znatno je poznatiji od svog brata. Set je igrao u Americi sve do 2020. godine kada je došao u tim Sigal iz Prištine. Tu je proveo jednu sezonu, pa je otišao u ekipu Šiaulaija (Litvanija). Posle toga je došao u Mađarsku (Hubner), a onda je potpisao za Goricu, tim čiji dres trenutno brani.

Za sada je Set odigrao dva meča za tim iz Hrvatske u drugoj ABA ligi, protiv Osijeka je bio odličan i dao je 12 poena, uz 6 skokova, dok je u drugom protiv Sparsa bio bez poena za 14 minuta. Njegovom timu ne ide dobor na startu sezone, pošto su doživeli oba poraza i trenutno su na 12. mestu. Prvi je Zlatibor sa obe pobede, a Gorica naredni meč igra 30. oktobra u domaćem šampionatu protiv Cibone. Pogledajte i kako izgleda Set Ledej: