Košarka

ZVEZDA NA OVOM TERENU GODINAMA GUBI: Crveno-beli dobro pamte te poraze dok putuju na derbi kola!

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda odlazi na zahtevno gostovanje

Izvor: MN Press

Crvena zvezda u ponedeljak gostuje Igokei (od 18 časova), na terenu na kojem je doživela tri uzastopna poraza. Tim Vladimira Jovanovića stiže u Laktaše posle trijumfa protiv Bajerna u Evroligi, ali i svestan kvaliteta domaćih i nezgodne tradicije svog kluba na tom parketu. Poznato je da povređeni Luka Mitrović neće moći da igra za Zvezdu.

"Očekuje nas veoma teška utakmica posle iscrpljujućeg meča sa Bajernom. Igokea nas je pobeđivala u poslednje tri utakmice u Laktašima, što je još jedna činjenica koji treba da izazove našu reakciju, veliku angažovanost i dodatnu energiju. Igramo protiv tima koji je izuzetno kvalitetan, koji posebno dobro igra na svom terenu, menjaju odbrane što će zahtevati našu dodatnu koncentraciju u napadu. Već sam govorio posle Bajerna sa kojim problemima smo ušli u taj meč, nadam se da ćemo da odigramo dobru utakmicu u paklenom ritmu u kome se nalazimo, ali to je nešto što je sada već svakodnevica", rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Crveno-beli će u nedelju nakon treninga krenuti u Laktaše, a kapiten Branko Lazić rekao je da su u Zvezdi svesni kvaliteta narednog protivnika.

"Dobro poznajemo ekipu Igokee, odigrali smo puno utakmica, i nema sumnje da nas očekuje vrlo težak duel u Laktašima. Neki momci su se promenili u tom sastavu, ali trener Bajić je i dalje tu što garantuje da će nas dočekati motivisan i dobar tim. Ne zaboravljamo da nismo pobedili u poslednjim mečevima tamo i to je svakako dodatni motiv za nas, da uz podršku naših navijača kojih je zaista mnogo u Republici Srpskoj dođemo do pobede nakon zahtevne utakmice sa Bajernom".

Crvena zvezda je u Laktašima izgubila u poslednja tri sureta - počev od debakla u decembru 2020, potom u polufinalu ABA lige 2021, kao i početkom prošle sezone. Poslednju pobedu Zvezda je u Laktašima ostvarila krajem januara 2020. godine, a međusobni skor u mečevima dva tima je 17:8 za Zvezdu. Jovanovićeva ekipa će se odmah posle utakmice vratiti u Beograd, jer će u sredu otputovati na evroligaško gostovanje Monaku.