AU!

JOKIĆ SE MUČIO I UŠAO U ISTORIJU NBA - PRESTIGAO JE LEGENDU! Nikola upisao KVADRIPL-DABL protiv sunarodnika!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić upisao je 79. tripl-dabl u karijeri i prestigao je Vilta Čembrlena na listi.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić prestigao je Vilta Čembrlena i postao centar sa najviše tripl-dabl učinaka u istoriji NBA lige. U pobedi protiv Oklahome (122:110) upisao je svoj 79. tripl-dabl u karijeri i pokazao još jednom svima zašto je dvostruki uzastopni MVP. Sve to uspeo je da uradi iako je odigrao jedan od najlošijih mečeva do sada i upisao kvadripl-dabl - 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova, ali i 10 izgubljenih lopti! Ispred njega je sada Lebon Džejms sa 105 mečeva sa dvocifrenim učincima u tri kategorije.

Ovako nešto može samo Nikola, da ispiše istoriju i u utakmici u kojoj je zaista igrao ispod svog nivoa. Prvo poluvreme završio je sa samo dva poena, uz 9 skokova i 8 asistencija. Uputio je samo dva šuta iz igre (1/2), a njegov tim je uprkos svemu tome bio izuzetno efikasan (71:57). Eron Gordon imao je 23 poena u tom momentu. Ali, Tanderi su mlad tim koji ne odustaje, pokazali su to u drugom poluvremenu. Iskoristili su sve svoje prednosti, šetali su se kroz reket u trećoj deonici i vratili su se u potpunosti u meč.

Aleksej Pokuševski dao je koš kojim je Oklahoma došla do prvog vođstva na utakmici (93:91) i stvari nisu izgledale dobro za Nagetse. Jokić je u tom periodu odmarao, ali je tu bio neko drugi da "povuče". Džamal Marej izveo je spektakularno zakucavanje, pored čuvara, iza leđa, jedan od najlepših poteza u sezoni i upravo je tako pogurao svoj tim. Bilo je 101:101 kada su Marej i Jokić preuzeli odgovornost, pokrenuli seriju 13:2 i rešili pitanje pobednika.

Kada je lista strelaca u pitanju kod pobednika najbolji su bili Gordon (27, 5sk) i Marej koji je proveo čak 33 minuta na parketu što je sjajna vest za Majkla Melouna, dao je 24 poena. Na drugoj strani Aleksej Pokuševski je dao 6, uz 7 skokova, a sjajnu partiju pružio je Šej-Gildžus Aleksander sa 37 poena. Bila je ovo utakmica u kojoj su mogle da se vide i sve mane Nagetsa, prvenstveno u odbrani. Preveliki broj lakih poena, slabo kretanje u defanzivi. Imaće Meloun i saradnici pune ruke posla.