Košarka

PRETUKAO ŽENU PRED DECOM I SVE PRIZNAO! Posle hapšenja, poznati košarkaš osuđen - da li će se IKAD vratiti u NBA?

Autor Mladen Šolak

Košarkaš Šarlota i osuđeni nasilnik Majls Bridžis dobio je kaznu

Izvor: Profimedia

Bivši košarkaš Šarlot Hornetsa Majls Bridžis (24 godine) nije osporio optužbu da je izvršio krivično delo porodičnog nasilja kada je pretukao majku svoje dece - pred decom, čime je osuđen na tri godine uslovno, ali neće ići u zatvor. On je postigao dogovor sa tužiocima i izjavom koju je potpisao praktično je priznao kaznu i osuđujuću presudu zbog napada svoje bivše devojke pred njihovom zajedničkom decom u maju.

S obzirom na to da igrač nije osporio optužbu, NBA na osnovu kolektivnog ugovora sa igračima ima pravo da ga suspenduje, kazni i da spreči da Bridžis ima bilo kakvu vezu sa ligom. Ujedno, to znači i da bi ovom presudom mogla da mu bude završena NBA karijera, koju je započeo u Šarlotu, u čijem je dresu pokazao veliki talenat. Naravno, u slučaju da rukovodstvo lige ne odluči suprotno i ipak mu dozvoli da igra.

Ovim povodom, oglasio se i Bridžisov klub - Šarlot Hornets. U kratkom saopštenju, objašnjeno je da u klubu "nastavljaju da skupljaju informacije pre nego odrede dalje korake". Bridžis je bio uhapšen zbog ovog slučaja 29. juna u Los Anđelesu i pušten je na slobodu uz položenu kauciju od 130.000 dolara.

Košarkaša nasilnika očekivao je veliki novac i bogat ugovor posle odlične sezone (20,2 poena u proseku, uz sedam skokova po meču), ali su sve potencijalne ponude nestale istog trenutka kada je uhapšen i kada se saznalo šta je uradio. Dan nakon strašnog nasilja, njegova partnerka je objavila na Instagramu fotografije na kojima se vidi kako ju je pretukao. "Dopustila sam nekome da mi uništi dom, da me zlostavlja na svaki način i da traumatizuje našu decu za čitav život", objavila je ona.

Da li će posle svega nasilnik opet igrati u NBA ligi? Ostaje da se vidi.