Uživo

PARTIZAN OPRAO RUKE U MORAVI, PA OPET POBEDIO! 6/6 crno-belih u ABA ligi, Željko Obradović slavio i kod kuće!

Košarkaši Partizana savladali su Borac u Čačku (79:62) i zadržali maksimalan učinak u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Košarkapši Partizana nastavlju sa pobedama u regionalnom takmičenju i nakon šest kola imaju maksimalan učinak! Crno-beli su danas u Čačku savladali Borac (79:62) i sada imaju niz od šest trijumfa u svim takmičenjima. Sa druge strane, Borac ostaje na samom dnu tabele i jedini je učesnik ABA lige koji nije osetio ukus pobede u tekućoj sezoni.

Danas su imali svoje šanse, nekoliko puta prilazili crno-belima i igrali egal, ali nisu mogli do preokreta. Partizan je već u ranoj fazi susreta stekao dvocifrenu prednost, koju je nekoliko puta u toku susreta gubio i ponovo vraćao. Na kraju, tokom poslednje deonice meča, u potpunosti je slomljen otpor Čačana i za to su najzaslužnije trojke Partizana.

Tim Željka Obradovića kao da je oprao ruke u Moravi i tako pronašao šutersku formu, pošto su Danilo Anđušić i Uroš Trifunović pogocima sa distance rešili pitanje pobednika. Njih dvojica bili su i najefikasniji u pobedničkom timu - anđušić sa 14 i trifunović sa 12 poena, dok su po 11 ubacili Zek Ledej i Džejms Naneli. U poraženoj ekipi samo je Marko Radonjić imao dvocifreni učinak, sa 15 postignutih poena.

19:00

KRAJ - 79:62!

Partizan je u poslednjoj deonici prelomio utakmicu i trojkama Trifunovića, Anđušića i Nanelija uspeo je da stigne do ubedljive pobede protiv Borca. Pogledajte detalje sa meča koji je crno-belima doneo šesti trijumf u nizu i maksimalan učinak nakon šest kola ABA lige:

18:53

37. minut - Odlepio se Partizan!

Pitanje pobednika meča u Čačku je rešeno, rafalna paljba Partizana srušila je Borčeve snove o trijumfu. Crno-beli su izuzetno raspucani sa distance i na nešto manje od tri minuta do kraja meča imaju 15 poena prednosti - 55:70!

Izvor: MN Press

18:46

35. minut - Trifunović za tri!

Bio je Borac na osam poena zaostatka i činilo se da Partizan nema pravo rešenje u napadu, ali je Uroš Trifunović pogodio sa distance. Nakon akcije koja je trajala dugo Papapetru je pronašao mladog igrača crno-belih, koji preko ruke pogađa za tri poena, donosi dvocifrenu prednost i tera Borac da zatraži tajm-aut.

18:35

Kraj treće četvrtine - 45:53!

Tek po 11 poena postigli su timovi u trećoj deonici meča, pa je nakon 30 minuta košarke vrlo "mršavih" 45:53 u Čačku. Činilo se na poluvremenu da ćemo imati efikasniju utakmicu.

18:29

Kratak prekid u Čačku!

Zbog vređanja predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića sa tribina hale u Čačku, meč Borca i Partizana kratko je bio prekinut. Nakon intervencije košarkaša crno-belih, pre svih Danila Anđušića, prestalo je skandiranje i susret je nastavljen.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

18:18

25. minut - Borac bolji u nastavku!

Domaći tim je postepeno topio prednost Partizana, pa su nakon pet minuta košarke u trećoj deonici na samo četiri poena zaostatka!

18:00

POLUVREME - 34:42!

Nakon još jednog naleta Borca, crno-beli na pauzu odlaze sa osam poena prednosti!

Najefikasniji pojedinac susreta je Zek Ledej sa devet postignutih poena, dok je Kevin Panter dao poen manje i upravo je taj dvojac "vukao" Partizan u Čačku. Na drugoj strani terena Hanter Hejl i Aleksa Novaković imaju po sedam postignutih poena.

17:54

20. minut - Partizan u naletu pred poluvreme!

Pogocima iz daljine, dalekom "dvojkom" i trojkom, crno-beli ponovo učvršćuju svoju prednost. Beograđani su tako poveli u Čačku 40:34, a onda je Danilo Anđušić uz zvuk sirene postavio 42:34 na poluvremenu za crno-bele.

U borbenom prvom delu meča Džejms Naneli je zadobio povredu lica, jer mu je pukla arkada, pa je morao na klupu.

Izvor: MN Press

17:52

19. minut - Borac se potpuno vratio!

Borac kažnjava sve Partizanove greške – 34:35 u 19. minutu. Zaključno sa Anđušićevim faulom u napadu (pod košem Partizana), crno-beli su ispustili četiri poseda zaredom.

17:50

19. minut - Hejl topi Partizanovu prednost

Hanter Hejl "seče" loš pas Jana Madara, lako polaže, a onda trojkom kažnjava grešku Zeka Ledeja. Partizan sada vodi 35:29 i to je znak za Željka Obradovića da pozove tajm-aut.

17:33

14. minut - Nova dvocifrena prednost!

Uspeo je Partizan i na početku druge deonice da uvede meč u ritam koji njemu odgovara. Sredinom druge četvrtine u Čačku je 15:26!

Izvor: MN Press

17:25

Kraj prve četvrtine - 12:19!

Uspeo je Borac da se vrati u meč, čak i da priđe na dva poena zaostatka, ali su crno-beli zatim dodali gas. Partizan se oporavio od šoka, odbio nalet i stigao do sedam poena prednosti na kraju prve deonice.

17:14

8. minut - Vraća se Borac!

Serija od šest uzastopnih poena Čačana i sada je 10:14. Partizanova prednost se prelako istopila, a Željko Obradović primoran je da zatraži tajm-aut.

17:09

5. minut - Već je dvocifrena razlika!

Partizan je šuterski sjajno otvorio veče u Čačku, crno-beli su se raspucali već u uvodnim minutima utakmice. To je dovelo i do dvocifrene razlike nakon manje od pet minuta igre - trenutno je 4:14!

17:02

1. minut - Počeo je meč u Čačku!

Prve poene na ovom susretu upisuje Jam Madar, koji je sjajno istrčao kontru. Reprezentativac Izraela nije imao težak posao da položi loptu u obruč.

18:55

Startne petorke!

Borac: Radonjić, Hejl, Novaković, Todorović, Milovanović

Partizan: Madar, Panter, Papapetru, Vukčević, Lesor

16:40

Mega pobedila!

Danas je već odigrana jedna utakmica u ABA ligi, a Mega je uspela da upiše prvi trijumf u novoj sezoni. Raspucali su se igrači beogradskog tima i ubedljivo savladali Studentski centar (101:74), uz impresivnu partiju hrvatskog tandema Rudan - Branković koji su ubacili 20 odnosno 17 poena.

Taj trijumf znači i da će Borac biti jedina ekipa bez pobede nakon šest kola, ukoliko ne savladaju Partizan!

16:25

Željko Obradović u Čačku!

Uvek je emotivno kada se najtrofejniji evropski trener vraća u svoj grad. Svojevremeno je u Čačak dovodio Fenerbahče da bi igrao prijateljsku utakmicu, a u prethodnoj sezoni je sa crno-belima gostovao u gradu na Moravi. Ovo su njegova očekivanja pred novi put u rodni grad.

"Nastavljamo niz utakmica, imamo jedan trening da odreagujemo pred tu utakmicu. Dobra okolnost je da smo igrali na turniru u Čačku i da imamo to iskustvo gde su oni odigrali izvanredno protiv nas i nemam nikakvu dilemu da će igrati sa velikom motivacijom. Ono što mi treba uradimo jeste da probamo danas da napravimo trening uz sve probleme koje imamo unutar tima, da se pripremimo i da nastavimo da igramo onako kako smo to radili u poslednje vreme", rekao je Željko za klupski sajt.

16:05

Partizan muče povrede!

Željko Obradović od početka sezone ne može da računa na Aleksu Avramovića i Alena Smailagića, a poslednjih dana situacija se drastično pogoršala. Iz tima su zbog povreda ispali Dante Egzum i Balša Koprivica, pa su crno-beli sada u problemu jer je fond igrača premali.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić
15:45

Borčev niz poraza!

Sezona nije počeča kako su se nadali u Čačku. Na otvaranju ABA lige Borac je izgubio od Cedevita Olimpije, a zatim su od njih bili bolji FMP i Igokea. Četvrti meč u sezoni je poraz od Zadra posle produžetka, a u poslednjem susretu savladala ih je i Cibona. Protiv Partizana će pokušati da poprave utisak.

15:30

Partizanov niz pobeda!

Crno-beli imaju pet uzastopnih pobeda i danas u Čačku žele da nastave niz. Nakon evropskog poraza od Olimpije iz Milana, crno-beli su redom pobeđivali Virtus, Mornar, Žalgiris, Megu i Panatinaikos. Što se tiče ABA lige, za sada imaju pet pobeda iz isto toliko mečeva.

15:15

Dobar dan!

Prebogati dan za srpski sport nastavlja se utakmicom čačanskog Borca i Partizana, u rodnom gradu Željka Obradovića. Trofejni trener uvek bude posebno emotivan kada gostuje u Čačku, a ovog puta u grad kraj Morave stiže sa ulogom ogromnog favorita, iako ne može da računa na nekoliko veoma važnih igrača.

Razlog za Partizanovu ogromnu ulogu favorita leži i u tome što se čačanski Borac ove sezone nijednom nije radovao nakon utakmice u ABA ligi. Dok crno-beli imaju maksimalan učinak od pet pobeda, ekipa Marka Marinovića ima pet poraza na početku nove sezone. Dramatičan meč iz Čačka u tekstualnom prenosu pratite uz MONDO, a utakmica počinje u 17:00.

Ukratko

  • Borac - Partizan
  • Partizan ima 6/6 u ABA ligi
  • Borac još ne zna za pobedu
učitaj još +