To je to!

SIN PEĐE STOJAKOVIĆA JE ODLUČIO - EVO ZA KOGA ĆE IGRATI! Naslednik srpske legende je GLAVNA VEST u Americi

Autor Mladen Šolak

Sin Predraga Peđe Stojakovića, Andrej, doneo je jednu od najvažnijih odluka za svoj košarkaški razvoj

Izvor: Profimedia/MN Press

Andrej Stojaković (18), perspektivni srpski šuter, odlučio je da nastupa za koledž Stenford! Nakon što je nedeljama trajala neizvesnost oko toga gde će nastaviti košarkaško i opšte školovanje, on je odabrao prestižni univerzitet, trenera Džeroda Hasea i program u Kaliforniji kroz koji su prošli NBA igrači – centar Milvokija Bruk Lopez, krilni centar Dalasa Dvajt Pauel (koji je proveo četiri godine na tom koledžu) i nekadašnja zvezda Olimpijakosa Evrolige, Džoš Čildres, koji je u NBA igrao za Atlantu, Finiks, Bruklin, Nju Orleans...

Vest o Stojakovićevom izboru preneli su vodeći američki sportski mediji, jer mu već predviđaju veliku karijeru. Igra na poziciji beka-šutera i proglašen je za 17. najvećeg talenta u zemlji. "Odabrao sam Stenford jer to u mojim očima nije najbolja odluka samo kada je u pitanju košarka, već i kada je u pitanju moje obrazovanje. Verujem u taj program od početka do kraja i u čitav stručni štab i njegovu filozofiju", rekao je Stojakovićev sin, koji je rođen u Sakramentu 2004, kada je njegov otac Predrag Stojaković bio u trci za nagradu MVP-a NBA lige.

"Trener Robert Ehsan me je regrutovao od prošle godine i predstavio mi je ponudu početkom aprila i od tada sam veoma uzbuđen u vezi sa mojim razvojem i sa mojom potencijalnom budućnošću na Stenfordu", erkao je on. Stojaković će zvanično prihvatiti ponudu koledža iz Santa Klare u Kaliforniji, što znači da neće promeniti saveznu državu u kojoj je i odrastao i igrao za srednjoškolski tim u rodnom Sakramentu.

Vest o njegovom košarkaškom razvoju aktivno prate ljubitelji košarke u Srbiji, nadajući se da bi jednog dana mogli da ga vide i u dresu reprezentacije naše zemlje, s tim da on ima pravo da nastupa i za reprezentaciju Grčke, zbog majke, bivšeg modela Aleke Kamile.

Izvor: Profimedia

"Mnogo je toga što može da vam se svidi u njegovoj igri. Njegov šut i prisustvo na terenu se najviše ističu među njegovim kvalitetima. Igra igru sa velikom raznovrsnošću, samopouzdanjem, osećajem za poentiranje i sposobnošću da dodaje. Kao i otac, veoma je napredan u igri sa loptom, pretnja je za odbranu na više načina – šutem, dodavanjem i prodorom, koristi finte šuta i ima odličan prvi korak. Kreće se bez lopte da ostvari poziciju i sa loptom u rukama glava mu je visoko podignuta, oči otvorene i ima odličan pregled terena", objavio je popularni američki portal "ESPN" o Stojakoviću.

"S obzirom na njegovo poreklo, on shvata pozicioniranje na terenu i značaj kretanja lopte do slobodnog igrača. Zabavno je gledati njegovu sposobnost da uspori, ubrza i poentira i šutem sa distance i prodorom u reket", rekao je Pol Bjangardi, direktor ESPN-a za regrutaciju za nacionalnom nivou u Americi.

Pre Stojakovića, trener Džerod Hase regrutovao je velike talente poput krila Memfisa Zijera Vilijamsa, 10. "pika" sa NBA drafta 2021. i Harisona Ingrama, "supersajz" plejmejkera (201 centimetar, 104 kilograma) koji je od 2021. na Stenfordu. U rangu takvih talenata sada je i "Pejin" sin.