Neverovatno!

AMERIČKI IZBORI ZAUSTAVILI KOŠARKU - NIJEDAN NBA MEČ TOKOM NOĆI: Svi dobili slobodan dan, najveće zvezde u kampanji!

Autor Dušan Ninković

Najbolji NBA igrači su umesto na parketu imali obaveze u ibzornoj kampanji, pozivali su ljude da glasaju.

Izvor: Twitter/NBA Coalition/printscreen

Retko se dešava da u sred sezone ljubitelji košarke u Srbiji nakon buđenja nemaju priliku da pročitaju rezultate i izveštaje sa NBA mečeva. Takav slučaj bio je u sredu ujutru, pošto se tokom prethodne noći nije odigrao nijedan košarkaški meč u najjačoj ligi na svetu - razlog za to su američki izbori!

Po prvi put u istoriji NBA ligi izbori su uticali na raspored. Zbog glasanja za predstavnike lokalne vlasti, guvernere, trećinu članova Senata i ceo Predstavnički dom najbolji košarkaši u SAD nisu izlazili na teren, ali su imali obaveze. NBA timovi organizovali su druženja sa navijačima, tokom kojih su i neka od najpoznatijih lica u lici pokušavala da utiču na ljude da učestvuju u demokratskom procesu.

Svi timovi igrali su dan ranije kako bi uspeli da nadoknade predviđenu pauzu, pa su tako igrači poput Lebrona mogli da se posvete "lobiranju". On je poslao snažnu poruku glasačima. "Imamo toliko mogućnosti da se izborimo za velike promene, a jedini način da to uradimo je da odemo na glasačko mesto i da glasamo. Kada ljudi čuju da se glasa, automatski misle da se glasa za predsednika, ali glasanjem mogu promeniti mnogo toga što se dešava u njihovoj zajednici. Jedini način da to uradite je da glasate", glasila je poruka Lebrona Džejmsa.

Po tradiciji, ovakva vrsta izbora u Americi obavlja se na polovini predsedničkog mandata i služi kao svojevrstan test za administraciju aktuelnog predsednika. Džon Bajden i njegovi najbliži saradnici videće nakon brojanja glasova da li se podrška u narodu promenila u odnosu na prethodne izbore - one na kojima je izglasan za predsednika SAD.