BRUKA

ATAMAN ZABRANIO VASI DA IGRA ZA SRBIJU! "Orlove" čeka KLJUČNI meč, a Turčin napravio SRAMAN potez - ostalima dao dozvolu

Autor Nemanja Stanojčić

Ergin Ataman i nije dozvolio Miciću da se pridruži reprezentaciji Srbije...

Izvor: Profimedia

Ergin Ataman zabranio je Vasiliju Miciću da igra za Srbiju! Sraman potez trenera Efesa i selektora Turske. MONDU je potvrđeno da sjajni plejmejker neće biti deo reprezentacije za meč protiv Turske u ponedeljak (20 časova). Duel koji bi mogao da bude ključan za plasman "orlova" na Mundobasket, a igraće bez Vase.

Obrukao se turski selektor, pošto je dao dozvolu ostalim igračima Efesa, u timu Turske je i nekoliko košarkaša tima iz Istanbula, ali ne i Micić. Izgleda da se Ataman uplašio i ne želi da dozvoli svom najboljem igraču da pomogne reprezentaciji u važnom meču baš protiv njegovog sastava. Prvobitni dogovor bio je da Vasa propusti prvi meč sa Britancima i da pomogne Efesu u duelu Evrolige, a da bude sa sunarodnicima u drugoj utakmici. Ataman je prekršio datu reč.

Izabranici Svetislava Pešića pobedili su Veliku Britaniju na gostovanju, a u isto vreme Turska je deklasirala Belgiju. Zbog toga je meč u Pioniru od ogromnog značaja za oba tima. Srbija je na skoru 4-3, a Turska na 3-4. U slučaju trijumfa srpski tim napravio bi ogroman korak ka Svetskom prvenstvu i na taj način bi praktično žestoko smanjio šanse turskoj ekipi, a to zna dobro i Ataman. Od igrača Efesa protiv Srbije igraće Burhan Tunčer i Erhan Arna, a glavna zvezda je Amerikanac iz redova Fenerbahčea Skoti Vilbekin. Primera radi i Ahile Polonara dobio je dozvolu da se pridruži Italiji za meč u Gruziji, dok bi u timu izvesn bio Šejn Larkin da nije trenutno povređen... Dobra vest za Pešića je što će moći da računa na Vladimira Lučića i Marka Gudurića.