Evo kako stoje stvari

SVE SE POKLOPILO - SRBIJA NA KORAK OD MUNDOBASKETA: Evo šta nam treba da odemo na Svetsko prvenstvo - praktično smo tamo

Autor Nikola Lalović

Sve se poklopilo, fali nam samo jedan mali korak ka Mundobasketu!

Izvor: Printscreen/ERT/MN Press

Srbija je savladala Tursku 77:76 u meču kvalifikacija za Mundobasket 2023. godine, a opet su se poklopili rezultati ostalih mečeva za naš tim! Duel Letonije i Britanije nas nije zanimao, ali u duelu Belgije i Grčke pobedila je Grčka i učinila nam uslugu!

U dramatičnom meču u kome je gledana jako loša, naporna i nekvalitetna košarka bilo je 72:70 za Grke koje je do trijumfa vodio Larencakis sa 20 poena, dok je Nik Kalates imao 13. Kod Belgijanaca Obasoan je ubacio 30! 

Do kraja kvalifikacija reprezentacija Srbije igra dva meča, prvo sa Grčkom u gostima 24. februara naredne godine, a onda se sve završava 27. februara u meču sa Velikom Britanijom u Srbiji. Naravno sa dve pobede naš tim ide dalje bez ikakvih dodatnih kalkulacija, ali sa trijumfom Grčke u Belgiji situacija za Srbiju je mnogo bolja.

Prvo, pobedili smo Tursku, imamo dve pobede više od njih i bolji međusobno skor, tako da Turska, kao ni Velika Britanija ne mogu da nas stignu. Sada nas zanimaju samo dva tima - Grčka i Belgija! Letonija je prva u grupi sa skorom 7/1 i oni nas ne zanimaju. Slede Srbija i Grčka sa 5/3, pa Belgija i Turska sa 3/5 i na kraju Velika Britanija sa 1/7. 

S obzirom da tri tima idu dalje, uz Letonce će na Svetsko prvenstvo još dva tima, a ogromne šanse za to imaju Srbija i Grčka. Srbiji u svakom slučaju, kako god da se odvijaju ostali mečevi biti zadovoljna jednom pobedom,

Samo jedan trijumf nam je dovoljan da pobegnemo Belgijancima i tako budemo sigurno na trećem mestu, dok bi pobedom nad Grcima bili drugi na tabeli. Računica je jasna - 24. ili 27. februara jurimo pobedu ili pobede, a samo jedna nam je dovoljna za Mundobasket!

Deluje da je najteži posao, a to je meč sa Turskom kući, sada završen!