TRANSFER

TRANSFER U PARTIZANU - PLEJ IDE U REDOVE RIVALA IZ ABA: Dominirao na pozajmici, sad je vreme za veliku scenu!

Autor Nikola Delić

Mladi plejmejker Partizana MIhailo Petrović seli se na pozajmicu u Borac iz Čačka.

Izvor: MN Press

Jedan od najtalentovanijih srpskih plejmejkera, Mihailo Petrović (19) nosiće dres Borca iz Čačka do kraja aktuelne sezone kao pozajmljen košarkaš Partizana. Ovaj košarkaš rodom iz Prokuplja, sezonu je započeo u sada već bivšoj filijali Partizana - Dunavu iz Starih Banovaca.

U dresu "alasa" prosečno je beležio 20,6 poena, kao i 5,6 asistencija, za nešto više od 32 minuta provedena na parketu. Odlične igre u KLS preporučile su ga za korak više u njegovoj karijeri, tj. šansu da se oproba u ABA ligi.

Petrović važi za jednog od najvećih talenata domaće košarke, a na njegovoj poziciji u Borcu, konkurencija će mu biti iskusni, bivši kapiten FMP-a  Marko Radonjić. Odsustvo već duže povređenog Nikole Kočovića, primoralo je čelnike Borca, da krenu u potragu za pojačanjem na poziciji organizatora igre. Odluka je pala upravo na mladog Mihaila Petrovića.

Čačani do sada ne znaju za pobedu u ABA ligi, imaju skor 0/6, a u sledećem kolu ih očekuje nezgodno gostovanje u Podgorici, ekipi Studenskog Centra, gde bi mogli da vidimo debi novog pojačanja Borca.