BOMBA

BOMBA - PROBAO U NBA, TRAŽIO GA PARTIZAN, A SAD STIGAO U ABA: Sjajni šuter prvi put u karijeri stiže u Srbiju!

Autor Nikola Delić

Sjajni trojkaš Saša Stefanović po prvi put u karijeri zaigraće u Srbiji, potvrdio je njegov menadžer MIško Ražnatović.

Izvor: Twitter/screenshot/pacers

Dugo je slušala srpska košarkaška javnost o Saši Stefanoviću, a sada će konačno moći i da ga gleda na terenima širom našem zemlje. Nekadašnji član prestižnog univerziteta Perdju u redove Mege stiže iz grčkog Kolososa. Potvrdio je to i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Stefanović je odrastao u Indijani, gde je i napravio svoje prve košarkaške korake, nakon čega je nastupao za  univerzitet iz te savezne države Perdju. Nakon univerzitetskog staža izašao je na NBA draft ovog leta, ali nije izabran.

Letnju ligu igrao je prvo u rodnoj Indijani, za Indijana Pejserse, a potom i za San Antonio Sparse, međutim nije uspeo da se izbori za ugovor među "mamuzama". Nakon neuspešnih NBA epizoda usledila je selidba u Grčku i pored toga što se za njegove uslugebio zainteresovan Partizan.

Otac mladog košarkaša Ljubiša Stefanović prvi je Srbin izabran na NBA draftu, još davne 1985. godine i to kao 97. pik od strane Sijelt Supersoniksa. Stariji Stefanović je ostvario zapaženu karijeru u Evropi, a ljubitelji košarke na ovim prostorima sećaju ga se iz dresa Crvene zvede, za koju je nastupao u sezoni 1985/1986.

Bivši selektor reprezentacije Srbije, a novi trener KineAleksandar Đorđević svojevremeno je išao u radnu poseti Americi, a tada se sastao upravo sa Stefanovićem. Nisu krili ni jedan, a ni drugi zadovoljstvo nakon tog razgovora, pa se očekivao njegov debi za "orlove". Stefanović je kao član reprezentacije SAD 2017. na Univerzijadi na Tajvanu osvojio srebro.