TRIJUMF JE CILJ

FMP JE HIT ABA LIGE, IDE PO NOVU POBEDU: Dva favorita su pala, a sada su "panteri" u toj ulozi!

Autor Nemanja Stanojčić

FMP dočekuje MZT u Železniku.

Izvor: MNPress

FMP Meridian završio je seriju teških utakmica, izgubio je od Crvene zvezde, pa je pobedio Budućnost i Cedevita Olimpiju i tako nastavio niz pobeda. Sada slede nove obaveze u regionalnom takmičenju i meč protiv MZT-a u Železniku (petak 18 časova). Za razliku od prethodnih utakmica u ovoj je tim Nenada Stefanovića favorit.

Upravo je trener "pantera" o tome pričao posle kratke pauze i vremena koje je imao za trening i pripremu ekipe za okršaj u AdmiralBet ABA ligi. "Posle reprezentativne pauze, vraćamo se takmičarski pogon što se tiče utakmica. Mislim da smo jako dobro iskoristili pauzu posle tri izuzetno teške utakmice koje smo imali. Igrači su se regenerisali, oporavili od sitnih povreda koje smo imali. U dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju očekujemo utakmicu protiv MZT-a. Sigurno je da stanje na tabeli ne oslikava realan kvalitet i igre koje MZT pruža u dosadašnjem toku prvenstva. Imali su izuzetno težak raspored po kom su igrali protiv najboljih ekipa u ligi i mislim da nivo njihove igre zaslužuje veći broj pobeda nego što realno imaju. Zbog svega navedenog sa naše strane nikakvo potcenjivanje ne dolazi u obzir i to se sigurno neće dogoditi. U ovoj ligi svako svakoga može da pobedi i to smo videli u prethodnim kolima. MZT zaslužuje svako poštovanje, spremamo se za njih kao za bilo kog drugog protivnika i očekujem da uz dobru energiju i prepoznatljivu igru u odbrani sačuvamo naš domaći teren", poručio je Stefanović.

Slično viđenje imao je i Aleksa Stepanović. "Posle bitnih pobeda protiv ekipa Budućnosti i Cedevite Olimpije, sledi utakmica protiv iskusne ekipe MZT-a. Mislim da njihova pozicija na tabeli nije realna jer su imali veoma težak raspored na početku lige. Mi smo period usled reprezentativne pauze iskoristili da se oporavimo i zalečimo sitne povrede koje smo imali. Uz pravi pristup i energiju u odbrani imamo pravo da se nadamo novoj pobedi na domaćem terenu pred našom publikom", zaključio je Stepanović.