OPA!

KAKVE REČI NBA ASA - DURENT HVALI SRBINA! Superstar prati Alekseja: Jesam li dobro izgovorio njegovo prezime?

Autor Nemanja Stanojčić

Kevin Durent ima reči hvale za Srbina i Oklahomu

Izvor: Profimedia

Kevin Durent (34) hvali Alekseja Pokuševskog (20). Jedan od najboljih igrača u NBA ligi imao je lepe reči za srpskog košarkaša. Prilikom gostovanja u jednom podkastu dotakao se Oklahome. Svog nekadašnjeg tima koji je trenutno u procesu stvaranja nove ekipe. Pregršt mladih igrača koji stiču iskustvo i nadaju se da bi u nekoj od sezona koje dolaze mogli da napadnu i titulu.

Oduševljenje zbog "grmljavine" nije krio ni košarkaš Netsa, priznaje da mu se mnogo dopada ono što vidi. "Šej Gildžus Aleksander pravi poteze u stilu veterana, zna tačno šta hoće. Visok je, snažan, ima samo 24 godine. Sa 28-29 godina ko zna kakav tim može da ima, znate kakve sve pikove imaju. Pogledajte kakvu ekipu Tandersi imaju. Lu Dort je dobio novi ugovor i platu zato što je dobar igrač, Džoš Gidi će dobiti jači ugovor kada mu istekne ruki ugovor i potpiše novi. Pokuševski. Jesam izgovorio njegovo prezime pravilno? Visok je 213 centimetara, ume da šutira, može da igra na više pozicija. Imaju mnogo dobrih igrača", rekao je Durent.

Nije zaboravio da spomene ni Četa Holmgrena, drugog pika sa ovogodišnjeg drafta koji će zbog povrede najverovatnije propustiti celu sezonu. "Čet još nije zaigrao, čoveče, kada se on vrati, biće smešno kako će dobro da izgledaju sa njim. Dosta visokih i atletski sjajnih igrača imaju, sjajnog trenera, mnogo mi se sviđa kako izgledaju, mnogo su talentovani", zaključio je Durent. Nije se Kevin na lep način rastao sa Oklahomom kada je odlučio da pređe u Golden Stejt, ali su pojedini navijači ovo shvatili možda i kao neku vrstu nuđenja nekadašnjoj ekipi, mada je teško da bi do toga došlo, pošto ima ugovor sa Bruklinom sve do sezone 2025/26 sa ogromnom platom...