Košarka

MVP ABA LIGE IGRA ZA FMP! Stigla i zvanična potvrda - on je bio najbolji u regionu u novembru!

Autor Nemanja Stanojčić

Paulius Valinskas najbolji je igrač regionalnog takmičenja u novembru.

Izvor: MN Press

MVP ABA lige za novembar je Paulius Valinskas (26). Litvanski košarkaš iz redova FMP Meridiana proglašen je za najkorisnijeg igrača u 11. mesecu u godini. Prosečno je beležio 17,7 poena, 4,3 asistencije, 2,3 skoka i prosečnim indeksom korisnosti 21. Zahvaljujući svemu tome dobio je priznanje.

"Panteri" su na deobi prve pozicije sa skorom 7-1 i jedini su tim koji je u regionu ostvario sve tri pobede. Ogromne zasluge za to ima Valinskas koji je pružao fantastične partije u pobedama protiv Cedevita Olimpije (21, 5sk), pa MZT Skoplja (19, 5sk, 5as) i protiv Igokee (13 poena). Odlična igra Litvanca i celog tima.

"Mislim da imam bitnu ulogu ekipi jer imam dobru minutažu i osećam da trener ima poverenja u mene. Trudim se da igram najbolje što mogu, a rekao bih da svi u timu razumeju svoju ulogu i ja pokušavam da iz meča u meč prihvatim svoju ulogu na najbolji mogući način. Trudim se da doprinosim ekipi na način na koji trener zahteva od mene. Vreme prolazi, svaki tim je iz kola u kolo sve bolji i potrebno je da i mi podižemo naš nivo igre. To me podstiče da i moj nivo igre podižem na viši nivo da bih mogao da odgovorim zahtevima lige u kojoj se takmičimo", rekao je Valinskas za zvanični sajt ABA lige.

Na direktno pitanje šta je tajna "pantera" dao je intesantan odgovor. "Ne znam koja su bila predviđanja za FMP uoči početka sezone, ali smo se mi rano okupili i to je možda bio razlog zašto smo započeli sezonu dobro. Imali smo vremena da se međusobno upoznamo i dostignemo dobru formu. Zapravo, ne postoji neka tajna naših dobrih rezultata, puno treniramo i pokušavamo da analiziramo naše greške. Mislim da imamo dobru timsku hemiju, dobre međusobne odnose i to bi bio moj odgovor – puno treniramo i imamo dobru timsku hemiju".

Pričao je i o odnosu sa trenerom Nenadom Stefanovićem. "Rekao bih da je on trener nove generacije, dobro razume igrače, a to je veoma važno. Mislim da svi imaju dobar odnos sa njim jer van terena uvek možete porazgovarati sa njim, ne samo o košarci, već o životnim stvarima. To je veoma važno za svakog košarkaša jer smo mi isto ljudi. On je trener koga igrači vole i kada izgradite dobar odnos između igrača i trenera, tada je mnogo lakše trenirati", zaključio je Valinskas.