Košarka

DVA PUTA SU NAS POBEDILI, TO JE DOVOLJNO! Željko Obradović: Znamo da je izuzetno važno, MORAMO da se spremimo!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović i Danilo Anđušić ne zaboravljaju prošlogodišnje mečeve sa ovim rivalom.

Izvor: MN Press

Nakon tesnog poraza u "večitom derbiju" u okviru Evrolige Partizan nema vremena za odmor, jer ga već u nedelju čeka novi derbi, ovoga puta u okviru ABA gde se crno-beli sastaju sa Cedevita Olimpijom od 19 časova.

Crno-beli žele da se vrate na pobednički kolosek, a u prošloj sezoni je timu Željka Obradovića Cedevita Olimpija pravila ozbiljne probleme i šef struke crno-belih to ne zaboravlja.

"Imamo iskustvo od prošle godine kada su nas dva puta pobedili, tako da je to samo po sebi dovoljno da pronađemo ekstra motivaciju, a motivacija je ABA liga. Znamo da je utakmica od izuzetne važnosti. Cedevita Olimpija je poslednju utakmicu u Evrokupu odigrala izvanredno, tako da se moramo spremiti na najbolji mogući način", istakao je Obradović.

Nakon lošeg izdanja protiv Crvene zvezde iskusni bek beogradskih crno-belih Danilo Anđušić je istakao da ekipa mora da ostvari pobedu, a pogotovo je kao problem za odbranu Partizana naglasio Jogija Ferela, plejmejkera Cedevita Olimpije. 

"Neugodna ekipa koja se sigurno bori za plasman u prva četiri tima ABA lige. Prošle godine je Partizan izgubio dva puta od njih, imaju jako dobreo pojedince, Jogi Ferel na kojeg treba da obratimo posebnu pažnju, isto kao i Alen Omić koji igra sjajnu sezonu. Neće biti nimalo lako, nismo baš u najboljem momentu, pogotovu posle ovakvog derbija ali moramo da se dignemo. Znamo koliko nam je važna ABA liga, da ostvarimo tu pobedu jer sa njom generalno radimo mnogo. Igramo na gostujućem terenu u Ljubljani, moramo da budemo maksimalno skncentrisani da dođemo do pobede i da sa nekom pozitivnom energijom odemo u Lion", naglasio je Anđušić.