Košarka

TO ME ZAISTA MNOGO BOLI! Željko Obradović: Neke stvari ćemo MORATI da promenimo - evidentno je!

Autor Mladen Šolak

Partizan je izgubio u dramatičnom meču protiv Cedevita Olimpije, a trener crno-belih najavio je da će neke stvari morati da budu promenjene.

Izvor: YouTube/Cedevita Olimpija TV

Posle poraza od Cedevita Olimpije u poslednjim sekundama meča, trener Partizana Željko Obradović je čestitao slovenačkom timu trijumf u burnom "jadranskom" derbiju. "Čestitam ekipi Olimpije na pobedi. U ovakvoj utakmici, rezultatski apsolutno neizvesnoj tokom 40 minuta, odlučujući su bili sitni detalji. Bili su srećniji, pametniji i zasluženo su pobedili utakmicu", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Upitan za podršku Partizanovih navijača i ambijent u hali, Obradović je rekao šta ga posebno boli u periodu u kojem njegov tim ne beleži dobre rezultate. "Bila je fenomenalna atmosfera, hvala navijačima što su došli, mi smo tim koji ima publiku gde god da igra. Hvala im na tome, ali nažalost mi im ne vraćamo i to je nešto što me zaista mnogo boli. Ne dajemo... Ne mogu da kažem da se tim nije borio, borili smo se, ali nije bilo dovoljno. Neke stvari ćemo morati da probamo da promenimo".

Obradović nije hteo da javno kritikuje igrače: "Postoje stvari koje su za tim, nikad nisam izlazio u javnost da napadam igrače, niti ću ovog puta. Između sebe pričamo, radimo, neke stvari su evidentne. Sad, kako ćemo da rešimo - vreme ispred nas će to pokazati".

Partizan je prethodnih nedelja izgubio dva uzbudljiva derbija protiv Crvene zvezde, a između tih utakmica je izgubio i u tesnom meču protiv Valensije (96:100) u Evroligi, uz ubedljiv trijumf protiv Budućnosti u Štark areni. "Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica gde odlučuje jedna lopta - da li u odbrani, napadački, da li je u pitanju skok... Nije lako. Sa te strane, moj posao kao trenera je da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti - videćemo".

Slovenci su pitali Obradovića za njihovog šutera u dresu Partizana, Gregora Glasa. "Sve što imam da kažem u vezi Glasa već sam sa njim razgovarao. Sve zna. Kao i sa svim ostalim igračima. O svima i te kako vodim računa. Nadam se da ću i na to vaše pitanje u narednom periodu imati neke odgovore"

Partizan će naredni meč odigrati za manje od 48 sati - na gostovanju Asvelu u Francuskoj, u prvoj utakmici "duplog programa" Evrolige u nastupajućoj nedelji. Potom će crno-beli u Štark areni ugostiti šampiona Evrope, Anadolu Efes.