DOGOVORENO!

NAKON PARTIZANA KARIJERA MU UNIŠTENA: Promenio četiri kluba u sezoni, igrao u Portoriku, a sad se vraća na velika vrata

Autor Petar Đukanović

Nekadašnji organizator igre Partizana, Džoš Perkins, dogovorio saradnju sa novim klubom. Nakon odlaska iz "parnog valjka" karijera mu je vrtoglavo krenula silaznom putanjom, ali sada se vraća u Poljsku.

Izvor: MN Press

Period nakon odlaska Andree Trinkijerija crno-beli nisu uspeli da preguraju na način na koji se to očekivalo, a ceh su platili i pojedini igrači. "Parni valjak" je tokom sezone promenio tri trenera, a neminovne su bile korekcije i u igračkom kadru. Džoš Perkins, nekadašnji student Gonzage i jedno od zvučnijih pojačanja te sezone stigao je u Beograd iz poljskih Glivica. Amerikanac nije ostavio dobar utisak, igrao je promenljivo, postizao 6,8 poena po meču, pa nismo videli mnogo od dugo očekivanog pojačanja na poziciji organizatora igre. Slabe i nekonstantne partije nisu bile dovoljne da bi se Perkins zadrži u prestonici Srbije duže od jedne polusezone, a sada je pred vratima novog kluba.

Džoš bi mogao u narednom periodu da pojača ekipu Stal Ostrova. Perkins je nakon odlaska iz Partizana promenio čak četiri kluba ove sezone i poljski klub će mu biti peta destinacija. Posle epizoda u Brindisiju i Petkim Sporu, Amerikanac je tačku na prošlu sezonu stavio u Portoriku, gde je nastupao za Brujos de Guajamu. Nakon čega se ovog leta vratio u Evropu i potpisao ugovor sa ekipom Hapoel Galil Gilboa.

Bivši igrač crno-belih je za izraelski tim prosečno beležio 12,9 poena uz 4,1 asistenciju, što ga je preporučilo Stal Ostrovi. Dve strane su navodno jako blizu dogovora, a Perkinsu bi to bio drugi mandat u Poljskoj, s obzirom na to da je pre potpisa za klub iz Humske nastupao za GTK Glivice.

Vredno pomena je da je boje Stala prošle sezone branio i Trej Dreksel, nekadašnji igrač Partizana, koji je kasnije zadužio dres nemačkog Oldenburga