U formi

"PANTERI" PREGAZILI HRVATE I POSLALI PORUKU PARTIZANU: Frejzerovih 30 i FMP-ovih "plus 36" za vrh tabele pred derbi ABA!

Autor Nikola Lalović

Trent Frejzer i FMP su u sjajnoj formi, a sada sledi duel sa ekipom Partizana.

Izvor: MN Press

FMP je na svom terenu ubedljivo savladao Cibonu 111:75 i tako napravio sjajnu uvertiru za meč narednog kola i derbi ABA lige sa Partizanom u "Beogradskoj areni". Ovom pobedom su "panteri" ostali u igri za sam vrh tabele pošto imaju osam pobeda, jednako kao Crvena zvezda i Partizan. Crno-beli imaju dva poraza kao i FMP, dok je Zvezda na jednom porazu i ima utakmicu manje. 

Na ovom meču u Železniku postojao je samo jedan tim i to od samog starta meča. Nije mogla Cibona da se odupre FMP-u, a pogotovo nisu imali rešenja za fenomenalnog plejmejkera Trenta Frejzera.

On je ubacio 30 poena uz 6 asistencija i bio glavni igrač tima koji je već na kraju prve četvrtina napravio ogromnih 16 poena prednosti (35:19). Do kraja je ta prednost rasla, a osim Frejzera odlično su odigrali Paulius Valinskas sa dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova, kao i Janković, Stepanović i Manojlović koji su bili dvocifreni.

Kod Cibone je Ljubičić imao 13, Mazalin 12 poena, a svi ostali su bili jednocifreni i sa tako malim fondom raspoloženih igrača bilo je jasno da ekipa iz Zagreba nije imala šta da traži u Beogradu.

“Čestitam ekipi na pobedi, istovremeno bih rekao da je naš pristup poštovanje prema Ciboni i treneru Sesaru, sada kada su se kompletirali, sigurno će obezbediti opstanak. Mi smo posle loše utakmice u Zadru imali veliki broj treninga i plodove tog rada videli smo na terenu. Ovakav pristup moramo da imamo i to je naša odgovornost. Imamo sada jednu opuštenu utakmicu ispred sebe, posle toga idu one koje su nama važnije. Protiv Zadra smo bili loši, dva metra od igrača, previše primljenih poena. Pokazali smo to na ovom meču. Lestvicu smo podigli, očekuju se pobede, ako bih morao da biram 2-8 i da se tresemo ili 8-2 i da se očekuju pobede, biram ovo drugo", rekao je posle meča Nenad Stefanović, šef struke FMP-a. 

Sav prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć Mateji Mišiću (11) koji se bori sa cerebralnom pralizom.