Košarka

"MALO MI JE SMEŠNO KAD MI TO KAŽU!" FMP namučio Partizan, a Stefanović poručio: Nije realno, ali se takva slika stvorila

Autor Nikola Lalović

Nenad Stefanović je posle poraza FMP-a od Partizana istakao da je zadovoljan karakterom, ali ne i igrom svog tima.

Izvor: YouTube/ BC Partizan TV

Košarkaši FMP Meridiana uspeli su sa 39 poena u poslednjoj četvrtini naprave dramu u finišu meča sa Partizanom u 11. kolu ABA lige. Na kraju su izgubili 90:86, iako su u drugom poluvremenu u jednom trenutku bili u zaostatku od 27 poena. 

Trener "pantera" Nenad Stefanović čestitao je rivalu na pobedi i istakao je da mu je jako drago što je njegov tim uspeo da "začini" ovu utakmicu. 

"Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Meni je rago što smo mi na kraju uspeli malo da začinimo utakmicu, kao i svaki put očigledno sa njima i što smo pokazali karakter. Ne znam ni koliko je bio najveći minus, meni je u glavi ostalo nekih 27. Pokazali smo karakter što za mene nije iznenađenje, ovaj tim to ima. Ono što nije ok je način na koji smo igrali dobar deo utakmice. Hajde neko otvaranje sam očekivao da bude malo slabije, posle smo se vratili pred kraj prve četvrtine jednom dobrom defanzivnom stabilnošću međutim definitivno nismo na odgovarajući način igrali danas, onako kako mislim da bi trebalo. To je jedna velika lekcija za nas", rekao je Nenad Stefanović. 

Na konferenciji za medije Partizana Željko Obradović je bio jako ljut na svoje igrače, a najtrofejnijeg trenera Evrope je pomenuo i sam Stefanović. 

"Drago mi je što je kolega Obradović najavio nas kao mlad tim i to jeste tako, ovaj tim je drugi ili treći po proseku godina. Malo mi je smešno da neko kaže da smo mi očekivano drugi ili treći na tabeli. Ima dosta timova koji su po sastavu bolji od nas, ali uz jedan dobar rad ovih momaka i svih nas u klubu uspeli smo za sada da ponovimo rezultat iz prošle godine. Mislim da nije realno da mi ovde sa Partizanom igramo neku egal utakmicu, ali takva se neka slika stvorila. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, dosta su više pokazali veći deo susreta", istakao je Stefanović.

Upitan je šta se desilo sa njegovim timom pa je ekipa tako pala u odnosu na prošle utakmice, a odgovor je bio jednostavan. Desio se jači rival!

"Ništa, desilo se to da igra protiv nas evroligaška ekipa. Mi smo sa Crvenom zvezdom igrali u nekom momentu dosta lošem za njih pa smo mi dosta dobro izgledali protiv njih 40 minuta , bolje nego danas. Evroligaški tim, evroligaška tela, atletika, nešto sa čim se nismo susreli za sad. Partizan je dobro spremio utakmicu, znali su šta žele, a mi nismo dobro reagovali na to", zaključio je Stefanović.