BRAVO

SENZACIJA U AMERICI - NEMA NOGE, A IGRA KOŠARKU: Moram ovo da radim, jednako sam dobar kao i svi drugi! (VIDEO)

Autor Nikola Delić

Džozi Džonson bavi se košarkom i pored činjenice da nema noge!

Izvor: youtube/printscreen/ WLKY News Louisville

Često svedočimo slučajevima kada volja prevazilazi granice normalnosti, a upravo jedan takav slučaj je demonstrirao Džozi Džonson (14) srednjoškolac iz Kentakija koji je uprkos svom invaliditetu ušao u košarkaški školski tim.

Naime, Džonson nema noge i živi sa teškim invaliditetom, ali ga to ne sprečava da se bavi košarkom, čak šta više, postao je član košarkaške ekipe Mur. Sigurno je prva osoba koja bez nogu igra košarku, ali njemu je to najveći motiv.

"Ovo jednostavno moram da radim. Ne želim da me iko sputava zbog toga što nemam noge. Želim svma da pokažem da sam čovek kao i svi drugi i da sam barem isto dobar, ako ne i bolji", poprilično samouvereno je govorio Džozi.

On je od vrtića veliki ljubitelj košarke i ceo život je pokušavao da ostvari svoj potencijal, na kraju nagrada je i stigla, postao je velika svetska senzacija, a svi se nadaju da će ovaj momak napraviti korak dalje u svojoj košarkaškoj karijeri. Slučajevi poput njega, košarkaša bez ruke i MMA borca bez nogu su motivacija za sve da mogu ostvariti svoje snove. Pogledajte kako Džozi Džonson igra košarku:

Džozi Džonson košarkaš bez nogu
Izvor: YouTube/ WLKY News Louisville

Tagovi