Košarka

FMP JURI SAVRŠEN SKOR U ŽELEZNIKU, STIŽE DERBI! Stefanović otkrio veliki problem: To nam se dešava prvi put u sezoni

Autor Nemanja Stanojčić

Pred meč protiv Studentskog centra Nenad Stefanović otkrio je i neke kadrovske probleme.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

FMP Meridian ove sezone jedno je od najprijatnijih iznenađenja u ABA ligi. Zauzima treće mesto u regionalnom šampionatu sa skorom 8-3 i želi godinu da završi pobedom. Priliku za to imaće proti ekipe Studentskog centra u subotu 24. decembra (19 časova). Biće to poslednji meč u 2022. za ekipu Nenada Stefanovića.

"Panteri" su ujedno jedan od retkih timova koji nema poraz kod kuće (6-0), takav skor imaju još samo Budućnost i Partizan (po 5-0). Pokušaće to da zadrže i posle okršaja sa crnogorskim predstavnikom. "Očekuje nas dosta zahtevna utakmica na domaćem terenu protiv ekipe Derbija sa kojom smo i prošle godine odigrali dva zanimljiva i dosta neizvesna meča", rekao je Stefanović.

Potom je otkrio problem sa kojima se suočava. "Biće zahtevna utakmica iz više razloga. Primarni je što prvi put u sezoni imamo dosta velikih kadrovskih problema, od situacije gde smo imali gotovo uvek 15 zdravih igrača na treningu, sada smo bili u situaciji da tokom cele nedelje imamo između osam i deset. Ne znamo u kom sastavu ćemo nastupati. Drugirazlog je što smo u ponedeljak imali zahtevnu utakmicu protiv Partizana, evroligaškog tima, koja igrače potroši više u odnosu na druge utakmice. Treći je naravno što igramo protiv ekipe koja je već drugu godinu u nizu odlično vođena i koja pruža uvek dobre partije. Raspored koji su imali na početku sezone je uslovio poziciju na tabeli. Maksimalno ih poštujemo, spremamo se maksimalno ozbiljno i bez obzira na sve verujem u moju ekipu i momke. Znamo način na koji treba da odigramo ovakvu utakmicu, posebno na našem terenu", jasan je Stefanović.

I mladi košarkaš Nikola Manojlović je uveren da će on i saigrači pokazati reakciju. "Očekuje nas težak meč, posle malo lošije utakmice protiv Partizana, očekujem da ćemo moja ekipa i ja pokazati pozitivnu reakciju i uz veliku borbu i požrtvovanost možemo da se nadamo pobedi. Neće biti nimalo lako, tako da pozivam publiku da dođu u što većem broju da nas podrže, kao što su to radili i do sad", zaključio je Manojlović.