Košarka

ARGENTINSKE ZASTAVE, ZVEZDINA PUBLIKA - OVO JE LUDO! Fakundo Kampaco se oglasio: Nisam to očekivao, neka ih bude još!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Fakundo Kampaco oduševljen debijem za Crvenu zvezdu protiv Borca iz Čačka

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Fakundo Kampao debitovao je za Crvenu zvezdu protiv Borca iz Čačka i njegov nastup ispunio je tribine "Pionira" u neobičnom terminu - u nedelju od 14.30 časova. Posle utakmice, Argentinac je priznao da je osetio blagu nervozu kad je meč krenuo. "Bio sam nervozan na početku, uzbuđen. Probudio sam se jutros i samo sam hteo da igram. Pokušao sam da dam energiju i dobre odluke ekipi. Srećan sam", rekao je on novinarina nakon meča.

Bivši as Reala je u povratničkoj utakmici u evropskoj košarci dočekan aplauzima. Prethodne dve sezone proveo je u Americi, gde je bio igrač Denvera i Dalasa. "Bilo je ludo. Nisam očekivao to, veoma sam zahvalan zbog toga. Jedino što mogu da kažem je da ću dati sve od sebe da pomognem ekipi", izjavio je on.

Zbog njega i Luke Vildoze ponovo su širene argentinske zastave po dvorani. "Nadam se da ću videti više zastava. Ludo je. Nisam očekivao sve to. Ljudi će uživati u tome kako igramo i kakvo zajedništvo imamo. Sledeće nedelje imamo posebnu utakmicu i siguran sam da će uživati", dodao je Kampaco, misleći na novogodišnji spektakl Zvezda - Barselona u petak.

Šta mu je Luka Vildoza rekao pred debi? "Rekao mi je samo 'Uživaj, uživaj u navijačima, u igranju ovde'. Pokušavam to. Čuo sam da su za sat rasprodate karte za Barselonu, Biće ludo u hali, ne mogu da dočekam da to dođe. Nadam se da će nam ta energija dati motivaciju i to bi trebalo dako ristimo da bismo pokušali da pobedimo"

Da li će to što je igrao za Real biti dodatna motivacija? "Da, mada tokom utakmice se to neće gledati, u svojoj smo dvorani, moramo da pobedimo, oni su jedan od najboljih timova i ako želimo da ih dobijemo moramo da odigramo energično, skromno"

ODGOVORIO I NA ONO NAJVAŽNIJE

Za kraj, novinari su ga pitali ono što navijače najviše zanima - da li će moći da nastupi, s obzirom na kaznu Evrolige? "Još ne znam, nadam se", dodao je Kampaco. Podsetimo, Crvenoj zvezdi je Evroliga izrekla zabranu registracije igrača 1. decembra i on zbog toga nije mogao da debituje na gostovanju Olimpijakosu, na kojem su crveno-beli ostvarili veliku pobedu.