Košarka

INTERVJU - OVO JE LUDO! ZVIŽDE NJIMA, A ZA NAS NAVIJAJU! Naneli video Grobare, pa priznao: Nisam znao da će biti tako!

Autor Mladen Šolak

Košarkašima Partizana trebalo je 20 minuta da napuste parket, a još toliko da izađu ih hale.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

/Piše: Goran Arbutina, MONDO/

Košarkaši Partizana nastavili su pobedničku seriju trijumfom nad Igokeom 96:85 pred dupke punim tribinama dvorane u Laktašima. Uvek kada crno-beli gostuju u toj dvorani imaju ogromnu podršku publike, a tako je bilo i u nedelju uveče, kada je Grobara bilo možda više nego ikad. Od prvog do poslednjeg trenutka su bodrili ekipu Željka Obradovića, a kao da ih je za to dodatno motivisala izjava njihovog ljubimca Alekse Avramovića, da "cela Republika Srpska navija za Partizan". 

Aleksina najava bila je poziv za mobilizaciju navijačima Partizana da do poslednjeg mesta ispune dvoranu u Laktašima. Zviždalo se domaćoj ekipi, ovacijama su dočekani i nagrađivani gosti, a poseban doček dobio je Željko Obradović, koji je ponovo srdačno otpozdravljao onima koji su klicali njegovo ime. Celu utakmicu košarkaši u crno-belom imali su podršku sa tribina, posebno u trenucima kada se utakmica lomila u završnici, s tim da su u jednom trenutku i preterali, pa je reagovao i službeni spiker zbog vređanja sudija i porodice predsednika najvećeg rivala, Crvene zvezde.

Nakon zvuka sirene za kraj utakmice krenulo je veliko slavlje, a košarkaši Partizana najmanje 20 minuta nisu mogli da se upute ka svlačionicama od brojnih navijača koji su napunili parket. Svi su želeli da zagrle svoje idole, fotografišu se s njima i da zajedno proslave novi uspeh. "Sjajno je, atmosfera je sjajna. Nisam znao da će biti ovoliko navijača. Bilo je kao da igramo kod kuće, celo veče je bilo fantastično", rekao je u izjavi za MONDO Džejms Naneli.

Sjajni Partizanov šuter prokomentarisao je atmosferu u Laktašima i situaciju koja je već normalna kada dolaze beogradski večiti rivali, da je publika na njihovoj strani. "Ovo je neverovatno. Stvarno čudno da publika sa tribina zviždi domaćem timu, a tebe bodre, ali je bilo sjajno. Baš mi se svidelo, bilo je kul. Nisam znao da će tako da bude, ni šta mogu da očekujem, ali bilo je lepo igrati ovde", dodao je Naneli.

Koliko je igračima Partizana bilo potrebno da dođu do svlačionica i čuju prvi komentar svog trenera, toliko im je, a možda i još više, bilo potrebno vremena da pređu put od svlačionice do autobusa, jer su navijači bili svuda. Svi su želeli da pozdrave i slikaju se sa svojim idolima, a u jednom trenutku policajci su morali malo oštrije da zamole sve da napuste krcate hodnike dvorane u Laktašima.

Tačka na "i" bio je vatromet koji su navijači priredili ispred dvorane i tako ispratili košarkaše Partizana koje nakon dva gostovanja sada očekuje nešto duži boravak u Beogradu i serija utakmica na domaćem terenu. Naredni meč odigraće u četvrtak, protiv Bajerna u Štark areni.