LEPO!

BRAVO, NIKOLA! NIJE JOKIĆ NEGO JOVIĆ I OPET "MUČI" GOBERA: Srbin starter za Majami, pokazao da može!

Autor Milutin Vujičić

Zbog brojnih povreda, Nikola Jović je počeo na mestu centra protiv Rudija Gobera i obavio je više nego dobar zadatak.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jović ostao je u Majamiju i bori se za svaki minut na terenu, pa je prethodne noći uspeo da dođe do najveće minutaže u decembru. Mladi košarkaš je prethodne noći bio starter u Majamiju i uspeo je da se "izbori" za 19 minuta na parketu u pobedi njegove ekipe nad Minesotom i to posle velike drame - 113:110.

I sam Nikola može da kaže da je dao lep doprinos pobedi pošto je odlično koristio svaki sekund na terenu i doprineo da se na Floridi ne pokvari božićno raspoloženje, pošto je domaća publika i te kako bila zadovoljna viđenim.

Nikola Jović nije odigrao svoj najbolji meč u dresu Majamija, ali je postigao devet poena - šut iz igre polovičan (četiri od osam), uz jednu pogođenu trojku. Na to, Jović je imao i tri skoka i blokadu, dok se "dao" i u odbrani pošto je napravio četiri faula, što je više nego u prethodnih pet utakmica zajedno.

Igrao je pametno i rezonski, nije "trošio" lopte i čekao je svoju šansu, dok su iskusniji igrači vodili glavnu priču. Strus je meč završio sa 19 poena, Lauri je dodao 18, dok je Robinson imao 15, dok je na drugoj strani prednjačio neverovatni Edvards sa 29 poena. Međutim, ni to nije bilo dovoljno njegovom timu da dođe do pobede. Izgleda da nije još sve kliknulo kako treba u Minesoti posle dolaska Gobera, i dalje su ispod plej-of crte i muče se.

Gober, koji se prethodno svake sezone mučio sa Jokićem, nije imao ni spektakularan odgovor za Jovića koji je dobar deo meča bio "petica". Francuz je meč završio sa deset poena i osam skokova.

NBA REZULTATI

Klivlend - Bruklin 117:125
Detroit - L.A. Klipers 131:142
Majami - Minesota 113:110
Čikago - Hjuston 118:133
Nju Orleans - Indijana 113:93
San ANtonio - Juta 126:122
Portland - Šarlot 124:113