Košarka

HRVATSKA OSTAJE BEZ KAPITENA? Ne može da preboli jedan poraz, ali LEGENDA na klupi možda promeni stvari!

Autor Nikola Lalović

Vuče nacionalni tim Bojan Bogdanović, ali Hrvati redom ređaju neuspehe.

Izvor: MN Press

Hrvatska bi mogla da ostane bez kapitena i najboljeg igrača! Nakon još jednog brodoloma košarkaša ove selekcije lider generacij Bojan Bogdanović razmišlja o završetku reprezentativne karijere. Iskusni 33-godišnjak blista u NBA, ali jednostavno reprezentaciji ne ide.

Ispali su Hrvati od Finske u osmini finala Eurobasketa, a i dan-danas Bogdanovića taj meč muči. "Mislim da je tu utakmicu retko ko pogledao više puta nego sam ja pogledao od tada...', rekao je za hrvatske medije on.

Kao i Srbija, Hrvatska je na Eurobasketu punom iznenađenja po mnogima prerano završila takmičenje, ali neki problemi koje Hrvati ne rešavaju su se opet isprečili...

"Bila je velika šansa. Prvenstvo je ispalo takvo da su iznenađenja bila velika i nekako smo i mi osećali da možemo da uđemo u to. Imali smo dobar žreb. Finska, pa Španjolska, kasniji prvak, a opet malo je ko očekivao. Evo, i Poljska je završila među četiri. No, opet, nije to bio slučaj za nas, nije niti prvi put da nam se to dogodilo. I šta sam mogao izvući kao zaključak? Lako je biti pametan nakon bitke, naš je zajednički problem taj što mi dugi niz godina ne možemo odgonetnuti naše probleme..."

Mislio je da njegov tim može mnogo, ali sada nije siguran da može da nastavi da se takmiči sa nacionalnim timom..

"Ne znam šta bih rekao. Rekao sam da je to i dok je još trajao Evrobasket. Ne znam, otkako se završilo niko sa mnom nije razgovarao. Ne znam", iskren je bio Bogdanović, a onda se dotakao i angažmana Ace Petrovića koji je privremeno preuzeo nacionalni tim:

"Aco je veliki entuzijasta i takvi nam ljudi nedostaju, na bilo kojoj poziciji. Uvek sam njim imao odličan odnos, biće tako i dalje. Aci sve najbolje', završio je Bogdanović.