Košarka

KAKAV JE NIKOLA JOKIĆ VAN TERENA? JEDNO NAMERNO RADI! Edin Avdić: Ne snalazi se po Denveru i neće da prizna kad RAZVALI

Autor Mladen Šolak

Kakav je Nikola Jokić privatno? Edin Avdić opisao ga je nakon višednevnog druženja u Denveru sa najboljim košarkašem na svetu

Izvor: Profimedia/Mondo

Komentator TV Arena sport i koautor MONDO podkasta "Šesta lična" Edin Avdić u najnovijoj epizodi je Milošu Jovanoviću prenosio utiske iz Denvera. On se javio iz Amerike, gde je provodio vreme sa Nikolom Jokićem i uživo gledao jednu od najboljih partija u istoriji utakmica za Božić, koje su uvek poseban praznik.
Nikola je te večeri blistao protiv Finiksa, ubacivši 41 poen uz 15 skokova i 15 asistencija, a Edin je pre svega rekao da je Sansima taj meč bio izuzetno važan.

"Bili smo na treningu Finiksa i velika je nervoza tamo. Imaju seriju loših rezultata, nezadovoljni su odbranom, Monti Vilijams je smrknut, Buker se povredio, imaju dosta problema... Bude ti smešna priča da se u NBA ne igra odbrana, a vidiš tu nervozu, gde Monti govori 'Nije ovo način da se igra'. Oni su bili rešeni da dobiju, ne leže Denveru zbog Pola i njegovog manevrisanja u pikenrolu, a Denver ima problem da brani pikenrol i to im je slaba tačka u većini utakmica. Na sve to i način na koji je Finiks gritzao.... A Nikola često govori da mu je teško da igra protiv Ejtona, jer je Ejton čvrst", rekao je Edin.

Ipak, Nikola je uradio ono što radi najbolje i vukao je tim ka trijumfu protiv jednog od najboljih timova u ligi. Bilo je uživanje gledati šta Jokić radi ovog decembra, zaključno sa tripl-dabl partijom i u pobedi protiv Majamija u noći između petka i subote. A ono što je ključno, ističe Edin, je da je Nikola konstantno više nego skroman van terena.

"Kod Nikole primetiš momenat da želi da istakne nekog od saigrača u prvi plan. Govori kako je jedan dobar, drugi dobar. Kad je dao 41 poen, kazao je 'to je jedna utakmica'. On negde i sam sebe tako pomera. Eron Gordon za njega kaže da se hrani introvetnošću, tom svojom zatvorenošću, da mu to pomaže da skrene malo pažnju. 'Dobro, zalomilo se da sam ja to uradio'... Pa kad kaže 'Odigrao sam dobro, ali nisam ništa osvojio' i slično", nasmejao se Edin.

"I da nas dvojica igramo sa njim, Nikola je tip koji bi rekao da su Miloš i Edin odigrali stvarno dobro. Nije tip koji će reći 'Ja sam razvalio', a to meni ne smeta, jer svi znaju da jesi razvalio. Ali on jednostavno namerno to radi, tako proradi ta njegova priroda. On je igrački retko dobar čovek. On nikad neće baciti saigrače pod autobus, izleteti sa glupošću, reći ko šta nije mogao da odbrani i slično. To njemu ne može da se desi. On je u pravom smislu reči 'normalac' koji sticajem okolnosti igra košarku. Nama je otvorio sva vrata u Denveru, ulaziš svuda, samo te zamole 'Nemoj da ovo snimaš'".

Edin je otkrio i da je Jokić bio i njihov vozač i da se trudio da im se nađe za sve što je potrebno. "Veliko mu hvala, pazio nas je maksimalno, ima svojih obaveza, porodica, a uvek nađe vreme, bio nam je 'uber' za sve što je trebalo. Ne zna baš po gradu, ali dobro", nasmejao se Edin. Poslušajte najnoviju epizodu "Šeste lične":