Istorija!

PAO REKORD ABA LIGE - CRNOGORAC GA SRUŠIO U ČAČKU! Oprao ruke u Moravi i pobedio Borac - ovo će teško biti oboreno!

Autor Dušan Ninković

Dugogodišnji košarkaš Budućnosti iz Podgorice postavio rekord koji će godinama ostati na snazi.

Izvor: MN Press

Igrala se i ABA liga, dok je pažnja široke košarkaške publike u Srbiji bila uperena ka meču Crvene zvezde i Barselone, gde je beogradski tim pokraden i nakon produžetaka poražen. U jednom od mečeva regionalnog takmičenja, Budućnost je savladala Borac u Čačku, a Suad Šehović (35) postao rekorder ABA lige. Crnogorski košarkaš najbolji je trojkaš u istoriji ovog takmičenja.

Iskusni košarkaš je meč u Čačku završio sa 15 postignutih poena, a na tom susretu ubacio je četiri trojke. To je bilo dovoljno da prestigne Sinišu Štembergera i preuzme čelnu poziciju na listi. Trenutno se Šehović nalazi na prvom mestu sa 404 pogođene trojke, a nema sumnje da će taj rekord popravljati i u narednom periodu.

Legendarni bek Budućnosti imaće priliku za tako nešto najmanje do kraja sezone, a možda i u godinama koje slede. Imajući u vidu da je od 2013. godine član podgoričkog tima, teško je proceniti kada će doći do rastanka sa klubom u kojem je beležio najbolje partije u karijeri. Sa crnogorskim predstavnikom osvojio je ABA ligu 2018. godine, a u regionalnom takmičenju igrao je još za sarajevsku Bosnu i Union Olimpiju.

Inače, na listi najboljih trojkaša najbliži pratioci Šehovića su košarkaši koji su već završili igračke karijere ili ne igraju u ABA ligi, pa se čini da će ovaj rekord trajati godinama. Pogledajte spisak najboljih šutera za tri poena u regionalnom takmičenju: