Košarka

BOGDANE, U NBA LIGI JE TO ZABRANJENO! Amerikanci kaznili Srbina zbog jednog poteza - mora da plati 25.000 dolara

Autor Mladen Šolak

Bogdan Bogdanović napravio je potez koji je u NBA ligi kažnjiv, za razliku od Evrope.

Izvor: Profimedia

NBA liga saopštila je da je kaznila srpskog asa Bogdana Bogdanovića sa 25.000 dolara zato što je šutnuo loptu na tribine dvorane Atlante nakon tesnog poraza svog tima protiv Bruklin Netsa (107:108).On je to uradio posle završetka meča u kojem je njegov tim imao šut za pobedu, ali ga Dežonte Marej nije pogodio. Odluku o kazni saopštena je javno u sedištu lige u Njujorku.

Bogdan je u toj završnici dao jako važan koš i primakao Atlantu na tri poena razlike (99:102), ali su Netsi našli način da se izvuku. Posle toga, Houksi su 30. uveče izgubili i od Lejkersa i fenomenalnog Lebrona Džejmsa i tako doživeli treći poraz u poslednja tri susreta, kao i u četiri od poslednjih pet utakmica. Naredni meč odigraće 3. januara protiv Golden Stejta u gostima.

Bogdanović je pre mesec dana zaigrao posle duge pauze zbog operacije kolena i oporavka. On je prvi meč ove sezone odigrao 3. decembra protiv Denvera, a u poslednjem mesecu u 2022. godini odigrao je 13 utakmica, prosečno provodio na terenu po 30 minuta i postizao po 17,4 poena. Pogledajte potez zbog kojeg je kažnjen:

Bogdan Bogdanović šutnuo loptu na tribine posle utakmice
Izvor: YouTube/Sports Man

 Ovako izgleda saopštenje o njegovoj kazni: