Kakav meč!

BOGDAN MUČIO NBA ŠAMPIONE, ALI JE VETERAN SVE REŠIO: Ubacio 54 poena, sasuo 10 trojki i u produžetku srušio Hokse! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Odličan je bio Bogdan Bogdanović u meču sa Voriorsima, ali kada Klej Tompson ubaci 54 poena, nema tu protivnik šta da traži.

Izvor: Profimedia

U noći kada smo videli nestvaran rekord u NBA, kao i sjajnu partiju Nikole Jokića, na teren je izašao i Bogdan Bogdanović. Dok su Nikola Jović i Boban Marjanović bili van 12 u svojim ekipama, u dramatičnom meću sa aktuelnim šampionima Bogdanović je ubacio 21 poen Golden Stejtu!

Na kraju je posle produžetka Golden Stejt pobedio 143:141 u duelu napadačkih ekipa koje su svojim šuterima dale da se nadigravaju na ovoj utakmici. Neverovatni Klej Tompson je u ovako poznoj fazi svoje karijere uspeo da ubaci 54 poena, pre svega zahvaljujući tome što je ubacio deset trojki.

Iako desetkovani, bez Stefa Karija, Endrua Viginsa, Andrea Iguodale, Džonatana Kuminge i još uvek povređenog Džejmsa Vajzmena, Voriorsi su našli snage da pobede. Mlade snage u redovima Voriorsa su ipak uspele da budu na visini zadatka, pa je tako Džordan Pul ubacio 28, a Entoni Lemb 18 poena. Takođe je odličan bio i centar Kevon Luni sa 14 poena i čak 20 skokova. 

Kod Atlante je najbolji bio Tre Jang sa 30 poena, 14 asistencija i 7 skokova, Džonatan Kolins je uz 25 poena dodao 13 skokova, a Dežonte Marej je imao 25 poena i 10 skokova.