HIT

BOGDANOVIĆ UŠAO U ISTORIJU NBA LIGE! Prestigao Kukoča, pa spomenuo Dražena - šta je sledeći korak?

Autor Petar Đukanović

Bojan Bogdanović je postao najbolji hrvatski strelac u NBA ligi.

Izvor: Profimedia

Bojan Bogdanović (33) pretekao je Tonija Kukoča i postao najbolji hrvatski strelac svih vremena u NBA ligi. Učinio je to u pobedi protiv Minesote na gostovanju (116:114) kada je ubacio 28 poena. Zahvaljujući toj partiji ispisao je strenice istorije. Stigao je do ukupno 9.835 poena iz 641 NBA utakmica i na taj način preskočio Tonija Kukoča, trostrukog šampion NBA lige sa Bulsima, koji je u karijeri postigao ukupno 9.810 poena za 13 godina u ligi i 846 nastupa.

Bojan je govorio o tome šta za njega znači dostizanje takve veličine kao što je Kukoč, takođe se prisetio i drugih asova hrvatske košarke. "Za mene je ovo veliki trenutak jer smo imali nekad i imamo i sad zaista odlične igrače u ligi“. Toni Kukoč je osvojio nekoliko prstenova sa Majklom Džordanom u Čikagu, takođe imali smo preminulog Dražena Petrovića,koji je igrao nekoliko sezona i bio prava senzacija. Dino Rađa je bio u Bostonu, tako da se ponosim odakle sam došao i koje igrao košarku za moju državu. Jednostavno je priznanje veliko”, izjavio je Bojan.

Bogdanović ove sezone u proseku beleži 20,8 poena, 3,6 skokova i 2,6 asistencija za 31,1 minut po utakmici. Upravo zbog njegovih fantastičnih partija u redovima Pistonsa sve više se priča o trejdu. Detroit je u fazi pravljenja novog tima sa dosta mladih igrača, a šuter kalibra kakav je Bogdanović svakako bi mogao da pomogne nekim jačim timovima u borbi za plej-of.