Šta je ovo bilo?!

FMP-OV AMERIKANAC "GOREO" U BARU - TROJKAMA RAZNEO MORNAR: Rekord karijere za Frejzera, a indeks 51!

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč Trenta Frejzera na gostovanju crnogorskom timu.

Izvor: MN Press

Ljubitelji ABA lige koji su pratili meč Mornara i FMP Meridiana imali su u čemu da uživaju. Tim iz Železnika upisao je veliku pobedu na teškom gostovanju (113:102), a ovo je bio pravi revolveraški obračun dvojice američkih bekova. Uspešniji je bio Trent Frejzer, koji je letos u Srbiju stigao kao prvo pojačanje "Pantera" i čovek oko kojeg su želeli da grade tim.

Frejzer tokom čitave sezone gira na veoma visokom nivou, ali je danas bio posebno ubedljiv. Meč u Baru završio je sa 45 postignutih poena i devet aisstencija, uz indeks korisnosti od čak 51! On je šutirao 5/9 za dva poena, 8/13 za tri i 11/12 sa linije slobodnih bacanja, što će mu sasvim sigurno doneti titulu igrača kola u regionalnom takmičenju.

Iako je i Daron Rasel bio sjajan na drugoj strani terena (32 poena), FMP je pod vođstvom Frejzera uspeo da stigne do pobede. Amerikanac je nosio beogradski tim do preokreta nakon katastrofalne prve četvrtine, u kojoj su već imali zaostatak od 14 poena. Ali, "Panteri" su se budili polako, do poluvremena uspeli da smanje razliku, a zatim furioznim četvrtim periodom prelome meč u svoju korist. Srpski tim je još jednom pokazao da mu je poslednja četvrtina najjače oružje, a večeras su u Baru tokom tog dela igre postigli 37 poena!

Inače, ovo je Frejzeru ubedljivo najbolja partija u ABA ligi ove sezone. Dosadašnji rekord bio mu je meč u petom kolu kada je protiv Budućnosti u Železniku ubacio 31 poen, a u 10. kolu regionalnog takmičenja protiv Cibone zaustavio se na 30. Još četiri puta ubacio je 20 ili više poena, a samo dva puta imao je jednocifren učinak - na gostovanjima Borcu (5) i Partizanu (8).