Košarka

POSLE ZVEZDE OSTAO U ABA LIGI: Jovanović ima novi tim - stiže u Pionir kao RIVAL crveno-belih

Autor Mladen Šolak

Mladi srpski trener preuzeo je novi tim u regionalnoj ligi.

Izvor: MN Press

Bivši trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović preuzeo je Igokeu. To je saopštio prvi čovek kluba iz Laktaša, Igor Dodik, potvrdivši rastanak sa dosadašnjim trenerom, Draganom Bajićem.

"Na sastanku uprave kluba Igokea usvojena je ostavka trenera Dragana Bajića i donesena odluka da se za novog šefa stručnog štaba postavi Vladimira Jovanovića. Izražavamo zahvalnost Bajiću za sve što je uradio za klub i uvek će da bude deo naše porodice. Jovanoviću želimo uspešan rad i sreću. Tim je trenutno u rezultatskoj krizi i jedino što nam je važno sada jeste da se vratimo pobedama", objavio je Dodik.

Pre tri dana je postalo jasno da će Igokea tražiti novog trenera, jer je Bajić podneo ostavku posle poraza od Mege. Njegov tim doživeo je pet "vezanih" poraza u ABA ligi, a sedam u poslednjih osam mečeva i nakon toga je postalo jasno da više ne mogu dalje. Bajić je tako završio svoj treći mandat u klubu sa kojim je 2013. bio senzacija ABA lige kada je posle ligaškog dela zauzeo prvo mesto ispred "večitih" rivala i ostalih regionalnih favorita.

Jovanović će od njega preuzeti ekipu koja trenutno zauzima 11. mesto na tabeli, sa skorom 5-9, a prvu prvenstvenu utakmicu pod njegovim vođstvom "igosi" će odigrati u nedelju, protiv Borca u Čačku. Naredno gostovanje imaće u Beogradu, 4. februara, u utakmici protiv Crvene zvezde, koju je mladi trener vodio početkom ove sezone do 13. novembra, kada je dobio otkaz.