Košarka

POBEDA PARTIZANOVIH KLINACA PROTIV ZVEZDE: Crno-beli se učvrstili na prvom mestu pred derbi seniora

Autor Mladen Šolak

Partizanove nade slavile u okršaju protiv "večitog" rivala

Izvor: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Nakon trijumfa protiv Mege, Partizanovi kadeti su u subotu uveče kod kuće došli do važne pobede protiv Crvene zvezde 87:71 (20:16, 27:17, 11:18, 29:20)

Derbi meč 12. kola kadetske lige počeo je malim brojem poena u prvoj četvrtini, da bi Partizan već u drugoj četvrtini došao do dvocifrene prednosti. Košarkaši Zvezde su na polovini poslednje deonice uspeli da smanje prednost crno-belih na jednocifrenu, ali je koncenracija kadeta Partizana ostala na visokom nivou. Stefan Plisnić je pogodio trojku za ponovno dvocifreno vođstvo, koje se ispostavilo nedostižno za "večitog" rivala.

Izabranici trenera Simanića su u maloj Areni upisali važnu pobedu, 11. u dosadašnjem toku takmičenja, koja ih je učvrstila na prvom mestu tabele. U redovima crno-belih istakli su se Stefan Plisnić sa 18 poena, Savo Drezgić sa 15, a dvocifreni su bili i Aleksa Zdravković sa 14 i Aleksandar Goljović sa 11 poena.

  • PARTIZAN: Čavić 2, Drezgić 15, Goljović 11, Isailović, Zdravković 14, Plisnić 18, Vuksanović 8, Radošm, Dimitrijević 4, Danilović 2, Milićević 4, Illes 9
  • ZVEZDA: Kostić 8, Ćopić 4, Bjelica 6, Lazarević, Pavlović 2, Bogdanović 17, Roganović, Milisavljević, Kovačević 13, Kontić, Spasojević 6, Vlajić 15