Doktor!

BUM! NBA LIGA NE PAMTI OVAKAV MEČ, LILARD ISPISAO ISTORIJU: Bez greške ubacio 60 poena! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Demijan Lilard se "zapalio" i ubacio 60 poena uz neverovatan procenat šuta!

Izvor: Profimedia

Ponovo smo videli jednu neverovatnu eksploziju u NBA! Nakon što je u dresu Jute Donovan Mičel nedavno uspeo da ubaci 71 poen, sada je Juti Demijan Lilard ubacio 60 i to iz samo 29 šuteva i procenat šuta preko 72 odsto!

Praktično je nepogrešiv bio Lilard koji je za tri šutirao 9/15,  a za dva impresivnih 12/14 i uz svojih 60 poena je uspeo da doda i 7 skokova i 8 asistencija, tako da mu nije mnogo nedostajalo da upiše i tripl-dabl!

Koliko je bio dominantan na ovom meču u kome je Portland na kraju pobedio 134:124 govodi i podatak da je posle njega najefikasniji na meču bio Lauri Markanen sa "tek" 24 poena, a posle toga slede Džerajan Grant sa jedne i Kolin Sekston sa druge strane sa po 19 poena. Pogledajte ovu partiu Demijana Lilarda:

Demijan Lilard ubaci 60 poena
Izvor: Youtube/NBA

Ovo je Lilardu bio četvrti put u karijeri da ubacuje 60 ili više poena u dresu Blejzersa, a s obzirom na ovako dobar šut iz igre zapravo je ovo rekord NBA lige! Niko do sada nije imao 60 ili više postignutih poena na jednom meču najjače lige sveta uz tako dobar procenat šuta iz igre. 

Tagovi

nba