KATASTROFA

JEZIVA POVREDA DONČIĆA! Posle samo tri minuta Luka morao u svlačionicu - NE SLUTI na dobro (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Luka Dončić je imao veče za zaborav u NBA ligi zbog povrede.

Izvor: Twitter/ClutchPointsApp/Screenshot

Dalas je prethodne noći prekinuo niz od dva uzastopna poraza i savladao Finiks na gostovanju (99:95), međutim sve bi dali u redovima Maveriksa da se njihov najbolji košarkaš Luka Dončić nije povredio već posle tri i po minuta na parketu. Prilikom jedne finte, Dončić je stao na nogu protivnika i proklizao. Napravio je bolan izraz lica i odmah je bilo jasno da oseća ozbiljan bol u levom stopalu, pa je hitno otišao u svlačionicu.

Delovalo je da se radi o manjem uganuću i da će se vratiti na parket, međutim povreda je ozbiljnije prirode i u Dalasu strahuju da je možda povredio ligamente zgloba stopala, zbog čega bi ga čekala duža pauza.


Pošto se Slovenac nije vraćao u igru, odgovornost je preuzeo Spenser Dinvidi i meč je završio sa 36 poena, šest skokova i devet asistencija, skoro kao da su u pitanju dončićevske brojke, dok je jedino imao pomoć u Finiju-Smitu - 18 poena i 12 skokova. Sa druge strane Finiks su sa po 22 poena predvodili Džonson i Pol (10 asistencija), dok je potpuno ludu utakmicu odigrao poznati centar Diandre Ejton.

Košarkaš sa Bahama, koji je bio prvi pik na draftu 2019. godine pre Luke Dončića, imao je 19 poena i 20 skokova, ali i šut svega šest od 20. 

NBA REZULTATI

Boston - Njujork 117:120*
Bruklin - Detroit 122:130
Šarlot - Čikago 111:96
Hjuston - Klivlend 95:113
Finiks - Dalas 95:99
L.A. Klipers - San Antonio 138:100