Košarka

U NBA SE POJAVIO NOVI DENIS RODMAN: Isti tim, dres, broj i šut kakav još niste videli - u Podgorici ga prvi upoznali!

Autor Mladen Šolak

Džeremi Sočan je nova zvezda NBA lige - zbog svog izgleda, igre, neobičnog šuta... Upoznajte momka sa zanimljivom biografijom.

Izvor: Profimedia

Košarkaš San Antonija Džeremi Sočan (19) skrenuo je na sebe pažnju cele NBA lige i u to u svojoj prvoj sezoni. U Teksasu nosi broj koji je svojevremeno nosio i Denis Rodman, farba kosu kao što je i "Crv" počeo da farba dok je igrao za Spurse, a smislio je i originalni način da izvodi slobodna bacanja - i "upalilo je". Sočan ih šutira sa 75 odsto preciznosti od kada je 19. decembra počeo da gađa jednom rukom sa linije. Takođe, popravio je u tom periodu i šut za tri poena, jer je u međuvremenu pogodio 14 od 41 šuta za tri poena.

Sočan se takođe profilisao i kao čvrst defanzivac, ali je pokazao i sposobnost da asistira i vodi loptu. San Antonio ga je odabaro kao devetog "pika" na prošlogodišnjem draftu, a prethodno je studirao za čuveni koledž Bejlor. Pre dolaska u NBA ligu igrao je u Nemačkoj, za Orandž akademiju, tamošnjeg drugoligaša.

Džeremi igra na poziciji krilnog centra, visok je 203 centimetra i ima zanimljivu biografiju, jer je tokom odrastanja igrao za mlade kategorije engleske i poljske reprezentacije. Majka mu je bivša poljska košarkašica Aneta, a otac je takođe igrao košarku. Sa U-16 reprezentacijom Poljske osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu "B" divizije u Podgorici.

Novi Denis Rodman Džeremi Sočan
Izvor: Youtube/DunkLeague

Tagovi