Pojačanje!

FMP PRODAO PLEJA I ODMAH NAŠAO NOVOG - STIŽE NA MESEC DANA: Igra dva derbija i kup u Nišu, a onda pada odluka za dalje!

Autor Dušan Ninković

Sve je završeno, Ostin Tilman je novi organizator igre FMP-a.

Izvor: Instagram/ausstilghman/printscreen

Košarkaši klub FMP iz Železnika ostvario je veoma dobar posao sa američkim plejmejkerom Trentom Frejzerom koji je u toku sezone prodat Zenitu, a član ABA lige nije sedeo skrštenih ruku. Odmah je novac uložen u novog igrača, a dres "Pantera" će sada obući američki bek Ostin Tilman (27). On veoma dobro pokriva pozicije jedan i dva, a u Srbiju stiže nakon što mu je u Francuskoj istekao ugovor.

Tilman je sezonu započeo u ekipi Portel, ali je odigrao samo tri meča pre nego što je saradnja okončana. U elitnom rangu Francuske košarke nije uspeo da se dokaže, a sada će novu priliku da pokaže kvalitet imati u FMP-u. Biće to nastavak njegovog evropskog puta koji je započet u Portugalu, a nastavio se preko drugih liga Francuske i Italije.

Inače, sa timom iz Železnika potpisao je ugovor na samo mesec dana, uz mogućnost da saradnja bude nastavljena ukoliko strane budu zadovoljne. U tom periodu će Tilman imati priliku da se dokaže treneru Nenadu Stefanoviću i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde bi "Panteri" mogli ozbiljno da se bore za trofej pošto su izbegli polovinu žreba u kojoj su Crvena zvezda i Partizan.

Uz to FMP ima i dva veoma teška meča u regionalnom takmičenju. U okviru ABA lige prvo će gostovati podgoričkoj Budućnosti, a zatim na svom terenu odigrati meč protiv Cedevita Olimpije. Mečevi sa timovima koji streme dobrim mestima pred plej-of mogli bi da odrede sa koje će pozicije u doigravanje stići srpski predstavnik u ABA ligi.

Tagovi