LEPE REČI

IGRAO SA DŽORDANOM, TRENIRA KARIJA I KAŽE: JOKIĆ JE MVP! Stiv Ker mu ništa nije mogao: Niko drugi, samo Srbin...

Autor Milutin Vujičić

Stiv Ker je nahvalio Nikolu Jokića za koga nije imao rešenje, ma koliko menjao odbranu.

Izvor: YouTube/Sports Wire/Denver Nuggets/Screenshot

Nikola Jokić je i prethodne noći pokazao da je najbolji košarkaš na svetu. Srpski as je "razbio" Golden Stejt (134:117) tako što je ponovo zabeležio tripl-dabl, igrajući se i sa Stefom Karijem. Jokić je kraj svog imena imao 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, a koliko god se Voriorsi prilagođavali i menjali odbranu na njemu (Džamajkl Grin i Kevon Luni) - niko nije mogao da ga čuva u odsustvu Drejmonda Grina.

Odmah posle meča trener NBA šampiona Stiv Ker priznao je da je njegova ekipa bila nemoćna u duelu sa Nikolom Jokićem i poručio je da je za njega srpski centar ponovo zaslužio MVP priznanje.

"On je dobar u svemu. Sve se promenilo u trećoj četvrtini kada nas je razbijao loptama koje su sekle našu odbranu. Bukvalno svaki put kad ima loptu, svi su pretnja. Moraš da angažuješ celu odbranu, otvara cenu odbranu uprkos blokovima... Niko drugi, Jokić je MVP!", rekao je Stiv Ker posle meča na konferenciji za medije, dok je Šekil O'Nil koji više simpatiše Žoela Embida takođe izneo lepu stvar o Srbinu: "Jokić je jednostavno bolji od Karija".

Ove sezone Nikola Jokić u proseku beleži tripl-dabl prosek (25,1 poena, 11,1 skokova i tačno deset asistencija), što ga preterano ne dotiče. Više ga zanima da Denver ostane na prvom mestu na Zapadu, što mu svakako povećava šanse za MVP nagradu koju apsolutno zaslužuje.

Podsetimo, Nikola Jokić će biti starter i na predstojećem Ol staru, ali će biti i jedini predstavnik Denvera pošto jedan od njegovih omiljenih saigrača Aron Gordon nije nagrađen za dobre partije.