Košarka

TO JE 100 ODSTO BIO PIŠTOLJ, PLAŠILI SMO SE DA ĆE NAS POBITI! NBA superstar bio u džipu, a onda je zasvetleo LASER

Autor Mladen Šolak

Prijatelji Dža Morenta navodno pretili oružjem posle utakmice, a NBA liga je pokrenula istragu. Prvi veliki skandal u karijeri mladog košarkaša.

Izvor: Profimedia

Nakon NBA utakmice Memfis - Indijana 29. januara, pratnja superstara domaćih Dža Morenta navodno se agresivno sukobila sa članovima osoblja Pejsersa. Prema pisanju portala "Atletik", iz vozila u kojem je bio Morent laserom su plašili goste, a članovi Indijane sigurni su da je taj laser bio prikačen na oružje.

"Dva člana osoblja Indijane koja su bila na tom putu otkrila su nam da nisu videli ko ih je zaslepio laserima iz džipa. Takođe, ne znaju da li je laser bio prikačen za oružje, ali veruju da jeste. Pripadnik obezbeđenja Indijane koji je bio prisutan u delu u kojem se ukrcava oprema tima bio je siguran - 'To je 100 odsto bio pištolj'. Istovremeno, druga osoba koja je bila prisutna svedoči da su osetili da su u krajnje ozbiljnoj situaciji i da su bili uplašeni za život".

Dva izvora tog portala zahtevala su anonimnost jer se plaše osvete onih koji su ih napali. Rekli su da su razmatrali i da podnesu prijavu policiji, ali su iz istog razloga odustali od toga. Ipak, Pejsersi jesu obavestili NBA ligu, a portparol takmičenja Majk Bas potvrdio je da NBA ispituje taj slučaj.

Dža Morent rođen je 1999. godine i verovatno je najeksplozivniji igrač NBA lige. Iako je visok 188 centimetara jedan je od najatraktivnijih košarkaša u Americi, što je demonstrirao od kada je stigao u NBA ligu u leto 2019. Tada je došao u Memfis kao drugi "pik" i odmah je oduševio ljubielje košarke - dva puta je izglasan na Ol-star utakmicu (uključujući i ovu sezonu), prošle godine je proglašen za igrača koji je najviše napredovao, 2020. je bio i ruki godine... Međutim, ovakve vesti o njemu baciće senku na ogroman talenat.