Nezaustavljiv

JOKIĆ BRUTALNO IZDOMINIRAO, PREGAZIO JE ŠARLOT: Nestvaran tripl-dabl, uspeo je da vrati Denver sa "-15"! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić je jednostavno pregazio ekipu Šarlota.

Izvor: Profimedia/Daniela Porcelli / SPP

Kako igra košarku čarobnjak iz Sombora! Sada je Nikola Jokić upropastio ekipa Šarlota i novim tripl-dablom je uspeo da dovede Denver do pobede. Nagetsi su trijumfovali 119:105, a srpski centar je briljirao.

Na kraju je ubacio 30 poena uz čak 16 skokova i 10 asistencija, a niko mu nije bio ni blizu. Sledeći po efikasnosti u pobedničkom timu bio je Kentevijus Koldvel-Poup sa 15 poena, Brus Braun i Majkl Porter su imali po 14, a Vlatko Čančar je ubacio 12 uz 5 skokova.

Kod poraženog tima Pi Džej Vašington je ubacio 22 poena, 21 je imao Gordon Hejvord, ali centri ni u jednom momentu nisu uspeli da zaustave dvostrukog uzastopnog MVP-a NBA lige. 

"Uzbuđeni su zbog pobede jer je ovo bila teška utakmica za nas, pogotovo početak meča. Gubili smo i sa 15 poena razlike u prvom poluvremenu, ali u drugom delu nisu dali ni 50 poena, a mi smo igrali dobru odbranu. Svaki meč moralo da radimo, ne smemo da se opuštamo, svaka utakmica je teška za nas", rekao je posle utakmice Nikola Jokić. 

Šarlot je ostao najlošiji tim Istoka sa 15 pobeda, dok je Denver ostao na prvom mestu Zapada i sva je prilika da će tu i ostati jer već sada ima ozbiljnu prednost u odnosu na Memfis i Sakramento.