Dobar posao

JOKIĆ DOBIJA POJAČANJE ZA NAPAD NA TITULU: Bio je X faktor u Los Anđelesu, prva violina Detroita, sad ide u Denver!

Autor Nikola Lalović

Redži Džekson će u narednim danima postati košarkaš Denvera!

Izvor: Profimedia

Sve je spremno da Denver Nagetsi dobiju veliko pojačanje. Nakon što je posle uzbudljivog posledjeg dana prelaznog roka u trejdu otišao u Šarlot Hornetse iskusni plejmejker Redži Džekson dogovoriće sa ovom ekipom raskid ugovora. 

Sve to kako bi se pridružio Nikoli Jokiću u prvoj ekipi Zapada i probao da osvoji šampionski prsten. Posle trejda Bounsa Hajlenda za sada je Denver "kratak" na poziciji pleja, ali to neće biti slučaj još dugo jer će u narednih nekoliko dana stići 32-godišnji organizator igre.

Džekson ima 32 godine i počeo je karijeru u Oklahomi kao rezerva za Rasela Vestbruka, da bi potom prešao u Detroit gde je dugo bio glavni igrač, a u sezoni 2015/16 je postizao prosečno 19 poena po meču. Nakon toga je trejdovan u Los Anđeles Kliperse u kojima je proveo poslednje tri sezone i uglavnom je bio lider druge petorke kada se odmaraju Pol Džordž i Kavaj Lenar, što je uloga koja mu se i sada predviđa u Koloradu.

Još veterana je na tržištu slobodnih agenata pošto je nekadašnji reprezentativac Španije Serž Ibaka dobio otkaz u Indijani, a iskusni Terens Ros planira da raskine ugovor sa Orlandom kako bi se pridružio nekom od novoformiranih supertimova - Dalasu ili Finiksu.

Tagovi