Lepo, lepo

TRENER DENVERA PRIČA SRPSKI ZBOG JOKIĆA - "DOBRO, BRATE, DOBRO": Nikola dominirao na terenu, a on u svlačionici! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Zbog srpskog košarkaša Amerikanci slušaju našu muziku, a sada uče i naš jezik.

Izvor: Instagram/nuggets/printscreen

Srpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je dominirao na NBA parketu, a ekipu Denvera noćas je odveo do ubedljivog trijumfa protiv Šarlota (119:105). Taj meč završio je sa 20. tripl-dabl učinkom uz sezoni - 30 poena, 16 skokova, 10 asistencija - a na odličnoj partiji morao je da mu čestita i trener Majkl Meloun. O tome koliko je Nikola značajan timu iz Kolorada govori i da je američki stručnjak propričao srpski.

Na snimku koji je Denver okačio na društvene mreže posle ove utakmice vide se kadrovi iz svlačionice. Meloun čeka igrače koji ulaze, čestita im na dobroj igri, a zatim i održi kratak govor kako bi otkrio ko je za njega bio najbolji pojedinac na parketu. Ovog puta to priznanje nije otišlo u Jokićeve ruke, ali je od trenera dobio poruku na srpskom  - "Dobro, brate, dobro!", rekao je Meloun. Pogledajte kako je to izgledalo:

Meloun je očigledno procenio da bi trebalo malo da se pozabavi učenjem srpskog jezika, imajući u vidu iz koje zemlje dolazi ubedljivo najbolji igrač njegovog tima. Dvostruki uzastopni MVP regularnog dela NBA lige i ove sezone igra fantastično pa je na putu da se i treći put domogne laskavog priznanja. Uz to, Denver Nagetsi predvođeni Jokićem igraju sjajno, pa trenutno drže sam vrh Zapada.

Nakon 57 odigranih utakmica u sezoni tim iz Kolorada ima skor 39-18 i realno je očekivati da kao prvi nosioci uđu u plej-of. Drugoplasirani tim na tabeli su Memfis Grizliji koji imaju dva odigrana meča manje, ali i čak pet pobeda manje od Denvera. To će biti teško nadoknaditi do kraja ligaškog dela sezone.