Košarka

RUŽNO! ZVEZDIN IGRAČ JEDVA HODA, A U HRVATSKOJ MU ZVIŽDE: Dobacivali mu dok je jedva stajao, pa se okrenuo ka njima!

Autor Mladen Šolak

Ponovo ružno ponašanje navijača u Zadru. Ovog puta prema košarkašu Crvene zvezde Stefanu Lazareviću

Izvor: TV Arena sport/printscreen

Očekivana pobeda Crvene zvezde protiv Zadra u gostima nažalost donela je još jednu ružnu scenu u toj dvorani koja nema veze sa parketom. Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević ostao je na parketu nakon što ga je srpski košarkaš u dresu Zadra Arjian Lakić udario u preponu. Uz bolnu grimasu krilni igrač crveno-belih je ležao na parketu, a onda se nekako podigao i uz pratnju klupskog fizioterapeuta jedva otišao do klupe, pa u svlačionicu iz koje se nije vraćao. Za to vreme, iz gledališta su mu zviždali i dobacivali?!

Zadarska publika ponovo nije pokazala osnovnu sportsku kulturu Dok je napuštao teren, Lazarević se uprkos bolu okrenuo ka onima koji su mu dobacivali i opsovao sebi u bradu, dok su se i u TV prenosu čuli zvižduci za povređenog igrača. Podsetimo, Zadar je već kažnjen zbog ponašanja publike prema srpskom centru Đorđu Gagiću i zbog toga je deo tribine oko klupe Crvene zvezde ove nedelje bio ispražnjen. Ipak, bilo je dovoljno mesta da drugi navijači dođu i da bace mrlju na košarkaški grad u Dalmaciji. Sa druge strane, košarkaši Zadra su bili svesni situacije i prilazili su Lazareviću da ga pitaju kako mu je.

Izvor: TV Arena sport/printscreen

Najvažnije za Zvezdu je to da je Lazarevića bol sprečio da dalje nastupi i ostaje pitanje da li će morati na pauzu, što bi oslabilo crveno-bele u nedelji u kojoj se igra Kup Radivoja Koraća, a možda i nakon nje. Lazarević ove sezone igra veoma dobro, jedan je od najboljih defanzivaca ekipe, a njegovu ulogu dokazuje i to da je bio starter na gostovanju Zadru, koje neće pamtiti po dobru.