Košarka

HRVATSKA IMA DOBRE IGRAČE, ALI JEDNO JE UVEK FALILO! Bogdanović o onome što ga najviše boli - Tako mi je celog života!

Autor Mladen Šolak

Bojan Bogdanović neće promeniti odluku - bar za sada.

Izvor: MN Press

Hrvatski NBA as Bojan Bogdanović (33) godinama blista u Americi, ali sa reprezentacijom ne uspeva ni izbliza da ostvari rezultat u skladu sa svojim kvalitetom i talentom. Prošle godine, posle neuspeha u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundobasket, a potom i rane eliminacije sa Eurobasketa, "Babo" je rekao da napušta reprezentaciju i pri toj odluci ostaje i danas.

Nakon što je ubacio 33 poena za Pistonse, on je ponovio da nije promenio odluku o povlačenju iz nacionalnog tima. Takođe, upitali su ga i za neuspeh u kvalifikacijama za Mundobasket i za podbačaj na Eurobasketu, na kojem je Hrvatska ispala u osmini finala, u duelu protiv Finske.

"Imali smo puno problema sa povredama. Tako mi je praktično celog života, uvek su nam zbog povreda falili najbolji igrači. Pretpostavlja se da sa dobrim igračima treba napraviti neki rezultat, a zašto ne možemo - to je pitanje za milion dolara. Trebali bismo da budemo bolji, ne znam šta da kažem, ali uvek je bilo povreda", izjavio je Bogdanović za "Mundo Deportivo".

Bogdanović je sa reprezentacijom napravio najveće uspehe 2013. u Sloveniji, kada je stigao do polufinala Eurobasketa i ipak otišao kući bez medalje, mada je bio član idealnme petorke turnira. Takođe, na rubu borbe za odličja bio je na Olimpijskim igrama u Riju 2016, gde je njegov tim ispao u četvrtfinalu protiv Srbije i potom zauzeo peto mesto.